Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardappelen, gevuld met gorgonzola

0 524

2 grote aardappelen (ca. 400 gram)
25 gram gorgonzola
3 eetlepels melk
peper, zout en nootmuskaat,
1 eetlepel fijngeknipte bieslook
25 gram gerapste kaas

Boen de aardappelen schoon en pof ze in 6 minuten in de magnetron op vol vermogen gaar. Pak ze in
een doek en laat ze ca. 30 minuten afkoelen. Snijd een kapje van de aardappelen en schpe met een
theelepel het kruim eruit. Laat wel een wandje van ca. 1 centimeter staan. Wrijf het uitgehaalde
kruim door een zeef en doe het samen met de melk in een pannetje. Laat de puree al roerend binden
en roer de gorgonzola erdoor. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en meng de bieslook
erdoor. Vul de aardappelen met deze puree en bestrooi ze met de geraspte kaas. Zet de aardappelen
in een ingevette ovenschaal en laat ze in ca. 20 minuten iets bovenin de oven warm worden en de
kaas gratineren. Serveer met een gemengde groene salade.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer