Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardappelgratin basisrecept (gratin Dauphinois)

Een echte klassieker, maar bij vele van ons nog regelmatig op tafel. Hoe simpel is het om de aardappel sexy te maken en dat met een klassiek recept.

  • 1 kilo aardappelen
  • 5 deciliter melk
  • 50 gram boter
  • 3 deciliter room
  • 1 teen knoflook
  • zout en peper

Breng de melk aan de kook en voeg een beetje peper en zout toe. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelplakjes bijna gaar in de melk. Giet ze daarna af. Snijd de knoflookteen doormidden en wrijf hiermee een vuurvaste schaal in.

Gebruik een beetje van de boter om de schaal in te vetten. Schik de aardappelplakjes in de schaal en giet de room er over. Verdeel de overgebleven boter over de aardappelen en bak de aardappelen daarna ongeveer 25 minuten in een hete (180 graden) oven.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More