Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardappelsalade met abrikoos en komijnekaas

1 482

Deze fruitige aardappelsalade heeft niet alleen het fris zoete van de abrikozen, maar ook het smaakversterkende karakter van de koriander en de komijnekaas. Een ideale zomerse aardappelsalade voor bij de barbecue.

700 gram geschilde, vrij vastkokende aardappelen
500 gram goed rijpe abrikozen
250 gram komijnekaas
4 lente-uitjes
1 eetlepel witte wijnazijn
6 eetlepels olie
peper, zout
1 eetlepel fijngehakte koriander

Snijd de aardappelen in blokjes van ca. 1 cm. en kook ze in ca. 8 min. in water met zout gaar. Dompel intussen de abrikozen tien tellen in kokend water, trek de velletjes eraf en verwijder de pit. Snijd de abrikozen in parten en de kaas in blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Klop in een grote schaal een sausje van de azijn, de olie en wat peper en zout. Laat de aardappelblokjes uitlekken en meng ze direct door het sausje. Laat de smaken iets intrekken. Meng de abrikozen, de lente-uitjes en de blokjes kaas erdoor en bestrooi de salade met koriander.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer