Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardappelsalade met bacon en kip

0 657

Een aardappelsalade hoeft zich zeker niet alleen te beperken tot de zomer. Aardappelsalades kunnen met de juiste ingrediënten ook prima een winters gerecht worden. Met bacon en veldsla maak je de aardappelsalade helemaal van dit seizoen.

  • 4 halve kipfilets, in lange repen
  • zout en peper uit de molen
  • 1 eetlepel olie en 1 eetlepel boter of margarine
  • 4 plakken bacon
  • 800 gram gekookte krielaardappelen of aardappelschijfjes
  • 1/2 bosje lente uitjes in dunne ringen
  • 150 gram veldsla
  • 3 eetlepels appelazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels notenolie
  • 4 eetlepels olijfolie extra virgine
  • handje vers gehakte peterselie

Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Verhit de olie en de boter in een hapjespan. Bak hierin de bacon knapperig en haal deze dan weer uit de pan. Doe de kipreepjes in de pan en wok deze snel bruin en gaar.
Meng de gekookte aardappelen met de bacon en de helft van de veldsla. Meng de appelazijn met de olijfolie en de notenolie. Schep er de mosterd door en meng tot een gladde dressing. Schenk de dressing over de aardappelsalade. Schep dan de kipreepjes erdoor. Garneer met de overige veldsla en de peterselie.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer