Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardappelsalade met bacon en radijs in yoghurt-dille dressing

2 849

Deze aardappelsalade draai je snel zelf in elkaar en is een topper op tafel. Deze salade schept iedereen graag nog eens op. Geef er lekker gebakken vis bij.

Aardappelsalade met bacon en radijs in yoghurt-dille dressing

  • 800 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 100 gram bacon, in plakjes
  • 1 bosje radijs
  • 1/2 bosje dille
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout en peper

Schil de aardappelen, spoel ze af en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen zoals je gewend bent in ca. 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen. Snipper de ui. Bak de bacon in een droge koekenpan knapperig. Was de radijs en snijd in plakjes. Hak de dille fijn. Pers de knoflook uit. Meng de mayonaise met de yoghurt en breng op smaak met citroensap en peper. Meng de radijs met de gekookte aardappelen. Giet de dressing erover, garneer met de dille en de uitgebakken bacon.

Mayonaise zelf maken

Wanneer je zelf mayonaise maakt kun je in een handomdraai ook andere sauzen maken. Dat gaat echt in dezelfde moeite. Probeer ons recept voor huisgemaakte mayonaise en er gaat een wereld voor je open. Zo handig in de zomer!

Recept: Huisgemaakte mayonaise

Aardappelsalade Variatie

Er zijn talloze varianten op de aardappelsalade. Verdiep je er eens in, want het is gezonder en smaakvoller als al die kant en klare salades uit de supermarkt. Doe het zelf, je weet wat er in gaat, en wees eerlijk…. Je zet het met veel meer trots op tafel.

Bekijk eens onze andere aardappelsalades

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Hanna zegt

    40 gram aardappelen? 10 gram bacon? lijkt mij een beetje weinig.
    Verder lekker hoor.
    Groet,
    Hanna

    1. Lekker Tafelen zegt

      Aardappelsalade is een heerlijk bijgerecht, maar dan is het wel leuk als je ook voldoende hebt Hanna. Vervelend foutje, bij deze hersteld.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer