- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Aardappelsalade met bacon en radijs in yoghurt-dille dressing

Deze aardappelsalade draai je snel zelf in elkaar en is een topper op tafel. Deze salade schept iedereen graag nog eens op. Geef er lekker gebakken vis [1] bij.

Aardappelsalade met bacon en radijs in yoghurt-dille dressing

Schil de aardappelen, spoel ze af en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen zoals je gewend bent in ca. 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen. Snipper de ui. Bak de bacon in een droge koekenpan knapperig. Was de radijs en snijd in plakjes. Hak de dille fijn. Pers de knoflook uit. Meng de mayonaise met de yoghurt en breng op smaak met citroensap en peper. Meng de radijs met de gekookte aardappelen. Giet de dressing erover, garneer met de dille en de uitgebakken bacon.

Mayonaise zelf maken

Wanneer je zelf mayonaise maakt kun je in een handomdraai ook andere sauzen maken. Dat gaat echt in dezelfde moeite. Probeer ons recept voor huisgemaakte mayonaise en er gaat een wereld voor je open. Zo handig in de zomer!

Recept: Huisgemaakte mayonaise [2]

Aardappelsalade Variatie

Er zijn talloze varianten op de aardappelsalade. Verdiep je er eens in, want het is gezonder en smaakvoller als al die kant en klare salades uit de supermarkt. Doe het zelf, je weet wat er in gaat, en wees eerlijk…. Je zet het met veel meer trots op tafel.

Bekijk eens onze andere aardappelsalades