Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardappelsalade voor bij de barbecue met een twist

0 501

Aardappelsalade voor bij de barbecue met een twist. Dit is echt een geweldig bijgerecht voor bij de barbecue of voor op een hete zomerse dag. Lekker met verse nieuwe aardappels, pittig door de knoflook en het pepertje en romig door de Griekse yoghurt. De ansjovis filetjes geven het nog eens een extra smaaksensatie. Als je dit hebt gemaakt zet hem dan even in de koelkast. Dan kan hij wat opstijven want dan is hij nog veel lekkerder.

  • 1 kilo nieuwe verse aardappels
  • 1 bos platte peterselie
  • 1 bosje lente uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 1 groene peper, of gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • Olijfolie
  • Zeezout
  • Griekse yoghurt
  • Handje ansjovisfilets (voor meer smaak)

Kook (blancheer) de aardappels in de schil, met wat zout ruim 15 minuten. Afgieten en af laten koelen. Maak intussen een dressing van olie, citroen, wat zout en de Griekse yoghurt. Hak de peterselie, de groene peper, de knoflook, lenteuitjes en ansjovisfilets fijn. Trek de velletjes van de aardappels en snij ze in plakken. Voeg alle ingrediënten samen en meng goed door elkaar. Je hebt nu een heerlijk bijgerecht. Het lekkerst is om de aardappelsalade nog een paar uur in de koelkast te laten staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer