Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardappelsalade met verse prei en een eitje

Jammer genoeg kom je de aardappelsalade in Nederland alleen vaak tegen in van die vierkante bakjes uit de supermarkt. Homemade is lekkerder en echt simpel!

0 991

Aardappelsalade – altijd lekker bij een stukje vlees van de BBQ of met een flinke plak gehaktbrood. Onze oosterburen, de Duitsers staan er om bekend, de Kartoffelsalat. Deze salade kom je in ons buurland dan ook erg vaak tegen op de menukaart. Jammer genoeg kom je deze in Nederland alleen vaak tegen in van die vierkante bakjes uit de supermarkt. Het is een koud kunstje om zelf een aardappelsalade te maken die ook nog eens vele malen lekkerder is.

Vaak is een aardappelsalade alleen aardappels en mayonaise, wij van Lekker Tafelen gooien het over een andere boeg en voegen er fijngesneden prei en gekookte eieren aan toe. Door deze toevoeging wordt de salade behalve een stukje smakelijker, ook nog eens gezonder.


Vastkokende aardappels

Neem altijd vastkokende aardappels voor een salade. Kook daarnaast je aardappels voor een salade liefst in de schil. Dit is voor de smaak en voor het behoud van de vorm. Schil of pel ze warm en snij ze in dikke plakken. En terwijl de aardappels nog warm zijn doe je er al de dressing over. Door de dressing precies op dat moment bij te voegen, trekt de smaak er beter in en blijven de aardappels mooier.

Aardappelsalade

  • 750 gram aardappels
  • ½ prei
  • 4 hardgekookte eieren
  • handje verse peterselie
  • 75 gram zonnebloemolie
  • 50 gram witte wijn azijn
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • zout/peper

Was de aardappels en kook deze gaar in de schil. Let er op dat je ze niet te gaar kookt anders vallen ze uiteen tot pap.

Meng ondertussen voor de dressing de olie, azijn en mosterd. Voeg een een snuf zout en peper aan toe en zet apart. Snij de prei in zeer dunne ringetjes en hak de peterselie grof. Schil de eieren en snij ook hier plakjes van. Hou een paar plakjes ei achter voor de garnering.

Schil de nog warme aardappels en snij deze in niet te dunne plakken. Doe alles bij elkaar en meng dit voorzichtig zodat de aardappels geen puree worden. Zet de salade minimaal een uur koud weg om de smaken goed in te laten trekken. Doe over in een schaal en garneer met de achtergehouden plakjes ei.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer