Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardappelsouffle’s met gorgonzola en emmentaler

0 508

Er is meer als alleen onze eigen Hollandse geraspte kaas. In dit gerecht speel je met mooie smaken. Wist je dat de soufflé ooit diende om de restjes op te maken? Het vergt misschien wat oefening maar je kunt er inderdaad goed je restjes mee opmaken dus misschien een leuk recept om onder controle te hebben. Oefenen maar dus!!!

  • 4 grote bloemige aardappels
  • 4 eieren
  • 2 deciliter halfvolle melk
  • 120 gram gorgonzola
  • 50 gram geraspte emmentaler kaas (of soortgelijke kaas)
  • 50 gram boter
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappels en gaar ze 10 minuten in een bodempje water in de magnetron op 750 watt. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Breng ondertussen de melk aan de kook en haal daarna de melk van het vuur en voeg de eierdooiers toe. Verwarm tot het mengsel indikt, maar zorg ervoor dat de melk niet opnieuw kookt. Voeg de blauwe kaas en emmentaler kaas toe en laat smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Pureer de aardappelen en voeg het melkmengsel toe. Meng goed. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door de puree. Beboter 4 soufflévormpjes en verdeel de puree over de vormpjes. Zet de soufflés 20 minuten in de oven.
Serveer met een mals stukje gegrild vlees naar keuze en een lekkere salade.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More