Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardbeien kwark; lekker snel, lekker zelf gemaakt

Waarom zou je nog aardbeien kwark uit de supermarkt kopen, als je deze heerlijke zelfgemaakte aardbeien kwark tot je repertoire hebt gemaakt? Snel klaar.

0 1.641

Aardbeien kwark; lekker snel, lekker zelf gemaakt – Waarom zou je eigenlijk kwark met een (aardbeien)smaakje uit de supermarkt halen, wanneer je het zelf minstens net zo lekker zelf kunt maken? Met beslist minder suiker en beslist veel vers fruit erdoor, heb je niet alleen een veel gezonder toetje, maar ook een veel lekkerder toetje. Helemaal wanneer je dit toetje maakt met de echte Hollandse aardbeien van de koude grond. Ze zijn super zoet! Zo simpel kan lekker zijn.


Aardbeien kwark; lekker snel, lekker zelf gemaakt

Voor 4 tot 6 personen:

  • 300 gram aardbeien
  • 4 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels suiker
  • 50 gram witte chocolade (+ extra voor de garnering)
  • 450 gram magere kwark

Voor de chocoladesaus:

  • 60 gr. pure chocolade
  • 2 el. melk of slagroom

Eventueel nog voor de extra decoratie

  • slagroom
  • 6 toefjes verse munt

Maak de aardbeien schoon, op 4 à 6 mooie aardbeien na die je achter houdt voor de garnering. Snijd de overgebleven aardbeien in vieren en pureer ze in een keukenmachine, blender of roerzeef.

Roer het citroensap en de suiker door elkaar tot de suiker helemaal is opgelost. Roer het citroen mengsel door de aardbeien puree. Rasp de chocolade grof. Meng de kwark door de aardbeien puree en spatel 50 gram van de geraspte chocolade erdoor. Houd een klein beetje achter voor de garnering.

Breek de pure chocola in stukjes en doe ze met de melk of room in een (RVS) steelpannetje op een heel zacht pitje. Blijf erbij en roer door met een houten spatel totdat de chocolade is gesmolten. Zet het vuur meteen uit en verwijder het pannetje ook meteen van het vuur. Doe de chocoladesaus – als je dat hebt – in een knijpfles, daar kun je dan mooie lijntjes mee trekken.

Verdeel de aardbeien kwark over vier tot zes schaaltjes en schep de aardbeien kwark erop. Garneer de schaaltjes met de chocoladesaus, de achtergehouden aardbeien en nog een beetje schaafsel van witte chocolade. Maak het geheel eventueel nog helemaal af met nog wat geklopte slagroom en/of een toefje verse munt.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer