- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Aardbeien soep voor jong en oud

Aardbeien soep voor jong en oud – Soms maak ik een aardbeien soep met wijn. Heerlijk, maar niet geschikt voor jonge kinderen. Dus, toen mij kinderen klein waren kregen ze van mij hun eigen soepje. Heerlijk vonden ze dat en nog steeds trouwens! De soep zal telkens net een beetje anders worden. Aardbeien smaken namelijk de ene keer veel zoeter dan de andere keer en ook sinaasappels smaken niet altijd hetzelfde. Het vruchtvlees van de ene aardbei is ook iets wateriger dan dat van de andere. Pas daarom de hoeveelheid suiker en sinaasappelsap aan tot de smaak je bevalt.

Pureer de aardbeien in een blender samen met het sap van 1 sinaasappel en 1 tl basterdsuiker. Proef en bepaal of je meer sinaasappelsap en/of suiker wil toevoegen. Met het kneepje citroen- of limoensap haal je het zoet van de aardbeien omhoog!

Zet de soep weg in de koelkast om door en door koud te worden.

Klop de slagroom lobbig met een heel klein beetje kristalsuiker, zodat hij niet te zoet wordt (1 à 2 tl suiker). Roer de geraspte gember en de limoenrasp erdoor en zet koud weg tot gebruik.

Verdeel de aardbeiensoep over de borden. Schep in ieder bord een el. room en trek de room een beetje door de soep heen met een vork. Garneer het bord met een blaadje citroenmelisse of munt.