• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 17, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Aardbeienjam

door Connie Derks
in Recepten
aardbeienjam
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Aardbeienjam – Maak zelf de heerlijkste aardbeienjam, voeg er een extra ingrediënt aan toe voor een persoonlijke twist.

Zelfgemaakte aardbeienjam

Wanneer je zelf aardbeienplantjes hebt dan kun je op een bepaald moment wel erg veel aardbeien hebben, te veel om op je brood en in de yoghurt te eten. Of je koopt een paar bakjes aardbeien bij de boer in het hoogseizoen wanneer deze volop verkrijgbaar zijn dus goedkoper en wat smaak betreft op zijn best. Het ideale moment om aardbeienjam te maken. Want een potje zelfgemaakte aardbeienjam is toch echt wel veel lekkerder.

Voeg een zuurtje toe

Aardbeien zijn lekker zoet. Maar als je jam wil maken heb je ook een zuurtje nodig. Dit brengt de smaak van aardbeien naar boven maar zorgt er ook voor dat de jam beter geleerd. Denk hierbij aan sap van een limoen of citroen. Maar ook rabarber of appels worden vaak gebruikt in aardbeienjam. Vervang dan ongeveer 1/4 van het fruit gewicht door appel of rabarber.

Een smaakje

Behalve sap of ander fruit toe te voegen is het ook erg lekker om er bijvoorbeeld vanille of een rozen- of oranjebloesemwater aan toe te voegen. Gebruik deze wel met mate het is niet lekker als het gaat overheersen. Een eetlepel op een kilo fruit is meer dan voldoende. Ook een likeurtje kan erg lekker zijn in je jam. Hiervan kun je 1 borrelglaasje op 1 kilo fruit toevoegen. Je ziet jam maken biedt vele mogelijkheden.

Maak je liever jam met minder suiker kijk dan hier voor tips.

Zelfgemaakte aardbeienjam leuk verpakt is een perfect klein cadeautje.

Aardbeienjam

Porties: 4-6 potten
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg aardbeien
  • 1 kg geleisuiker
  • sap 1 limoen
  • 1 eetlepel vanillesuiker

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aardbeienjam:

Was de potjes en spoel deze met kokend water om. Laat uitlekken maar droog niet af.

Spoel de aardbeien onder zacht stromend water af. Leg ze niet in het water het zijn namelijk net sponsjes. Haal na het spoelen de kroontjes van de aardbeien en snij deze al naar gelang de grootte doormidden of in kwarten. Doe ze in een ruime pan en voeg er de geleisuiker en limoensap aan toe. Kook de jam een paar minuten goed door.

Wil je minder grove jam dan kun je even met de staafmixer je jam pureren tot deze gewenste dikte heeft. Kook de jam hierna altijd nog wel even door om de bacteriën uit de lucht eruit te koken.

Voeg er nu je smaakje aan toe en roer dit even door. Schep of giet de kokendhete jam in de schone potjes en vul deze zo vol mogelijk. Draai er direct de deksel op en zet op de kop weg tot deze zijn afgekoeld. Deze jam is ongeveer 1 jaar houdbaar mits je schoon gewerkt hebt en gave potjes hebt gebruikt.

Gebruik de aardbeienjam op een beschuitje om zo het hele jaar door je beschuitje aardbeien te kunnen eten of eet hem met yoghurt of kwark.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit - AardbeienJam

Gerelateerde Artikelen & Recepten

jam
Kookschool

Jam maken; waardevolle knutsel minuutjes in de keuken

Belegde broodjes
Ontbijt en lunch

Belegde broodjes voor een luxe lunch of picknick

Bramen jam.
Ontbijt en lunch

Bramen jam zelf maken

Wentelteefjes met kwark en aardbeien
Ontbijt en lunch

Wentelteefjes met kwark en aardbeien

Jam met minder suiker
Ontbijt en lunch

Jam met minder suiker

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

wintersoepen
Specials

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

Lees verder
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Nieuwe recepten

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Alweer die broccolitaart? Eet met de seizoenen mee. Deze hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas scoort in de winter...

Lees verder
Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Tex-Mex gehaktballen

Tex-Mex gehaktballen

Handige kooktips

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.

Lees verder
hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • sam op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Martin op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen