Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardbeienroomkaastaart – zonder oven heerlijk taart bakken

Je kan er niet omheen, de Hollandse aardbei is er weer en natuurlijk wil je dan niks liever dan met deze heerlijke vrucht iets lekkers maken. Deze aardbeienroomkaastaart is dan een hele goede optie en de oven hoeft er niet eens voor aan.

0 1.811

Aardbeienroomkaastaart – zonder oven heerlijk taart bakken – Je kan er niet omheen, de Hollandse aardbei is er weer en wat is hij lekker, zoet, stevig gewoon een echte aardbei zoals een aardbei hoort te zijn. Ik kon dan ook niet anders dan een paar doosjes van deze prachtvruchten meenemen toen ik bij de boer een dorpje verderop binnen stapte.

Met een aardige voorraad in de tas kwam ik weer thuis en het eerste doosje vindt altijd grif aftrek want dochterlief is gek op deze rode lekkernij, het volgende doosje ging ook prima want een ontbijtje smaakt zoveel lekkerder met een beschuitje met zomerkoninkjes. Nog 2 doosjes te gaan en eigenlijk wist ik daar ook al wel een bestemming voor want er kwam bezoek en bij bezoek hoort taart.

Ja, je voelt hem al aankomen, een aardbeientaart. Enigszins geïnspireerd door de heerlijke lemoncurd “niet in de oven” cheesecake van Connie maakte ik een Aardbeienroomkaastaart met 2 lagen.


Aardbeienroomkaastaart

Ik gebruikte een vorm van 22cm

 • 200 gram biscuit
 • 50 gram pistachenoten
 • 100 gram boter

Voor de bodem koos ik deze keer voor de ietwat simpele methode. Maal de biscuitjes en de pistachenoten fijn. Smelt de boter. Roer alles door elkaar en stort op de bodem van de bakvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel. Plaats 30 minuten in de koelkast.

Roomkaasnaturelvulling met stukjes aardbei

 • 300 gram roomkaas
 • 300 gram slagroom
 • 90 gram suiker
 • 7 blaadjes gelatine (ongeveer 12.5 gram)
 • 300 gram aardbeien in stukjes gesneden

Omdat gelatineblaadjes nog wel eens verschillen in grote heb ik het aantal gram erachter vermeld er van uitgaande dat een blaadje gelatine ongeveer 1,8 gram weegt.

Week de gelatine in koud water. Klop de roomkaas los en klop de slagroom met de suiker tot deze lobbig is. Smelt de gelatine met aanhangend vocht in een pannetje. Als de gelatine gesmolten is meng je deze door de losgeklopte roomkaas. Doe de slagroom erbij en roer door elkaar. Schep nu voorzichtig de stukjes aardbei er doorheen. Schenk in de vorm en plaats terug in de koelkast.

Roomkaasvulling met aardbeipuree

 • 150 gram roomkaas
 • 150 gram slagroom
 • 300 gram aarbeipuree
 • 3 zakjes vanillesuiker
 • 7 blaadjes gelatine (ongeveer 12.5 gram)

Week de gelatine in koud water. Doe 100 gram van de aardbeipuree in een pannetje. Roer de roomkaas met de overige aarbeipuree los. Klop de slagroom met de suiker tot deze lobbig is.

Verhit de puree in het pannetje en doe hierbij de gelatine. Zodra de gelatine is gesmolten roer je deze ook door de roomkaas. Schep de slagroom erbij en roer door. Schenk dit op de witte vulling en laat verder koelen in de koelkast

Aardbeienspiegel

 • 250 gram aardbeipuree
 • 1 blaadje gelatine

Druk de aardbeienpuree door een zeef zodat alle pitjes en stukjes achterblijven in de zeef. Verhit dit en doe een blaadje gelatine erbij. Zodra de gelatine is gesmolten pannetje van het vuur nemen. Zodra het iets indikt en niet meer heel “lopend” is, de spiegel uitgieten over de taart en gladstrijken.

Plaats de taart opnieuw in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.

Decoreer hem verder af met opgeklopte slagroom en aardbeien.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer