• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, januari 19, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Aardbeienroomkaastaart – zonder oven heerlijk taart bakken

door Samantha
in Recepten, Taart
Aardbeienroomkaastaart

Aardbeienroomkaastaart

Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Aardbeienroomkaastaart – zonder oven heerlijk taart bakken – Je kan er niet omheen, de Hollandse aardbei is er weer en wat is hij lekker, zoet, stevig gewoon een echte aardbei zoals een aardbei hoort te zijn. Ik kon dan ook niet anders dan een paar doosjes van deze prachtvruchten meenemen toen ik bij de boer een dorpje verderop binnen stapte.

Met een aardige voorraad in de tas kwam ik weer thuis en het eerste doosje vindt altijd grif aftrek want dochterlief is gek op deze rode lekkernij, het volgende doosje ging ook prima want een ontbijtje smaakt zoveel lekkerder met een beschuitje met zomerkoninkjes. Nog 2 doosjes te gaan en eigenlijk wist ik daar ook al wel een bestemming voor want er kwam bezoek en bij bezoek hoort taart.

Ja, je voelt hem al aankomen, een aardbeientaart. Enigszins geïnspireerd door de heerlijke lemoncurd “niet in de oven” cheesecake van Connie maakte ik een Aardbeienroomkaastaart met 2 lagen.

Aardbeienroomkaastaart

Ik gebruikte een vorm van 22cm

  • 200 gram biscuit
  • 50 gram pistachenoten
  • 100 gram boter

Voor de bodem koos ik deze keer voor de ietwat simpele methode. Maal de biscuitjes en de pistachenoten fijn. Smelt de boter. Roer alles door elkaar en stort op de bodem van de bakvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel. Plaats 30 minuten in de koelkast.

Roomkaasnaturelvulling met stukjes aardbei

  • 300 gram roomkaas
  • 300 gram slagroom
  • 90 gram suiker
  • 7 blaadjes gelatine (ongeveer 12.5 gram)
  • 300 gram aardbeien in stukjes gesneden

Omdat gelatineblaadjes nog wel eens verschillen in grote heb ik het aantal gram erachter vermeld er van uitgaande dat een blaadje gelatine ongeveer 1,8 gram weegt.

Week de gelatine in koud water. Klop de roomkaas los en klop de slagroom met de suiker tot deze lobbig is. Smelt de gelatine met aanhangend vocht in een pannetje. Als de gelatine gesmolten is meng je deze door de losgeklopte roomkaas. Doe de slagroom erbij en roer door elkaar. Schep nu voorzichtig de stukjes aardbei er doorheen. Schenk in de vorm en plaats terug in de koelkast.

Roomkaasvulling met aardbeipuree

  • 150 gram roomkaas
  • 150 gram slagroom
  • 300 gram aarbeipuree
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 7 blaadjes gelatine (ongeveer 12.5 gram)

Week de gelatine in koud water. Doe 100 gram van de aardbeipuree in een pannetje. Roer de roomkaas met de overige aarbeipuree los. Klop de slagroom met de suiker tot deze lobbig is.

Verhit de puree in het pannetje en doe hierbij de gelatine. Zodra de gelatine is gesmolten roer je deze ook door de roomkaas. Schep de slagroom erbij en roer door. Schenk dit op de witte vulling en laat verder koelen in de koelkast

Aardbeienspiegel

  • 250 gram aardbeipuree
  • 1 blaadje gelatine

Druk de aardbeienpuree door een zeef zodat alle pitjes en stukjes achterblijven in de zeef. Verhit dit en doe een blaadje gelatine erbij. Zodra de gelatine is gesmolten pannetje van het vuur nemen. Zodra het iets indikt en niet meer heel “lopend” is, de spiegel uitgieten over de taart en gladstrijken.

Plaats de taart opnieuw in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.

Decoreer hem verder af met opgeklopte slagroom en aardbeien.

Tags: CheesecakeFruit - AardbeienFruit - zomerfruitKaas - Roomkaas

Gerelateerde Artikelen & Recepten

platte kaastaart
Taart

Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart

Cheesecake met gekarameliseerde peren
Taart

Cheesecake met gekarameliseerde peren

Gevulde brie
Hapjes

Gevulde brie; Ook dat kun je zelf maken!

Belegde broodjes
Ontbijt en lunch

Belegde broodjes voor een luxe lunch of picknick

dessert pizza met zomerfruit
Nagerecht

Dessert pizza met zomerfruit

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Skrei recepten
Specials

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

Skrei is verkrijgbaar van jan. tot en met mrt. en met deze skrei recepten wordt dat een prachtig seizoen. Skrei...

Lees verder
wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Nieuwe recepten

Flammkuchen
Hoofdgerecht

Flammkuchen maken – Niks ingewikkelds aan!

Dit recept voor flammkuchen is er zo één die je je gewoon eigen moet maken. Deze "pizza uit de Elzas"...

Lees verder
Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Handige kooktips

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.

Lees verder
hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Factcheckers op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • sam op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen