Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardbeiensaus met cantuccini

0 722

Aardbeiensaus met cantuccini. Een heerlijk ‘vers’ slokje aardbeien met een scheutje amaretto. Een leuk dessert en lekker fris. Leuk het een beetje op met een bolletje vanille- of roomijs en genieten maar.

  • 250 gram verse (Hollandse) aarbeien
  • Halve sinaasappel, het sap
  • Iets limoen of citroensap
  • Amaretto (likeur)
  • Cantuccini (Italiaanse koekjes)
  • Beetje suiker

Ik werk het liefst met Hollandse of Belgische aardbeien; die vind ik veruit het lekkerst.

Pureer de aardbeien in de keukenmachine met een el sinaasappelsap en breng de puree daarna op smaak door eventueel wat (extra)sinaasappelsap toe te voegen, een schepje suiker en een spriets limoen- of citroensap. De hoeveelheden van deze ingrediënten zijn niet precies te geven. Als je hele lekkere zoete aardbeien hebt, gebruik je uiteraard geen of minder suiker. De rest is naar smaak, dus even proeven. Zet tot gebruik in de koelkast.

Giet de aardbeienpuree in kleine (borrel)glaasjes. Zet een cantuccini schuin in het glas en laat met behulp van een theelepel een beetje amaretto langs het koekje naar beneden lopen. Direct serveren. Geef er eventueel een bolletje (vanille)roomijs bij.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer