Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Albondigas – Spaanse gehaktballetjes

0 1.530

Voor echte levensgenieters. Vers gedraaide balletjes, liefst van lamsgehakt in verrukkelijk gekruide tomatensaus.

  • 450 gram mager lamsgehakt
  • 1 ei
  • 3 geperste teentjes knoflook
  • 4 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • zout en peper
  • 2 ontkorste plakjes witbrood
  • 2 eetlepels rode wijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 fijngesneden ui
  • 3 ontvelde tomaten in blokjes
  • 1 dl kippenbouillon

Meng het gehakt met het ei, de knoflook, 2 eetlepels peterselie, de nootmuskaat, zout en peper. Week het brood in de rode wijn en kneed het door het gehaktmengsel. Vorm hiervan ca. 40 balletjes.

Verhit de olie en bak de balletjes hierin in 5 minuten rondom bruin. Bak de ui even mee. Voeg de tomaat en de bouillon toe en laat de gehaktballetjes afgedekt op laag vuur ca. 30 minuten sudderen.

Neem de gehaktballetjes uit de pan en pureer de saus met een staafmixer. Breng de saus op smaak met zout en peper en schenk over de gehaktballetjes. Strooi er 2 eetlepels peterselie over.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer