• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, februari 26, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ontbijt en lunch

Amerikaanse Pancakes voor een stevig ontbijt

door Samantha
in Ontbijt en lunch, Pannenkoeken, Recepten
0
2
Amerikaanse Pancakes voor een stevig ontbijt

Amerikaanse Pancakes voor een stevig ontbijt – Dat Amerikanen van (lekker) eten houden was mij inmiddels wel bekend, maar de manier waarop zij de dag beginnen??  Starten wij de dag met een lekkere bruine boterham of met wat yoghurt met muesli, de gemiddelde Amerikaan pakt een goed ontbijt iets anders aan. Tijdens mijn vakantie in Amerika mocht ik kennis  maken met “IHOP”  International House Of Pancakes. Niks licht ontbijtje maar een complete maaltijd verscheen er op mijn bord. Voor mijn gevoel had ik mijn ogen nog maar net open, maar voor me stond een groot bord met worst en ei. Bij één van mijn tafelgenoten zag ik zelfs aardappels op het bord. Wat mij dan weer wel blij maakte waren de heerlijke pancakes die bij iedere maaltijd geserveerd werden.

Ontbijten op deze uitgebreide manier is een gewoonte die ik met liefde en plezier achter heb gelaten in the States, voor mij een beetje “too much”,  maar toch als er een lekkere weekendwandeling op het programma staat, dan beginnen ook wij de dag met een stevig ontbijt. De worst, het ei en de aardappels laten we dan achterwege, maar de buttermilk pancakes vormen een goede basis voor een stevige wandeling en maken van een zondagochtend ontbijt een klein feestje.

Er is een duidelijk verschil met onze eigen Nederlandse pannekoek; de pannekoek wordt redelijk groot en dun gebakken, de pancake is een kleinere, dikkere, luchtigere versie.

Dit luchtige ontstaat vooral door de toevoeging van bakzout  in combinatie met karnemelk. Het bakzout gaat een reactie aan met een zuur, in dit geval de karnemelk, waardoor er koolstofbelletjes ontstaan die de pancake zo heerlijk “fluffy” maken.

Andere benamingen voor bakzout zijn; baking-soda, zuiveringszout, natriumbicarbonaat of dubbelkoolzure soda

Amerikaanse Pancakes

  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel bakzout
  • 1 volle theelepel bakpoeder
  • 50 gram suiker
  • 1 vanille stokje (evt. 1 zakje vanille suiker)
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 250 ml karnemelk
  • snuf zout

Zeef de bloem, bakzout en bakpoeder in een beslagkom. Snijd het vanillestokje over de lengte open en schraap het merg eruit. Voeg het merg samen met de suiker, het ei, de olie, de karnemelk en een snuf zout toe aan de bloem. Schep het geheel door elkaar tot alles goed gemengd is. Smelt wat boter in een koekepan op een gemiddeld vuur. Als de pan heet is schep dan een lepel van het beslag in de pan en zorg dat het een diameter van ongeveer 15 cm heeft. Als er bubbeltjes aan de bovenkant ontstaan is het tijd om de pancake om te draaien. Bak nu de andere kant tot hij mooi bruin gekleurd is.

Stapel de pancakes op een bord, klontje boter er op en overgieten met stroop. Hmmm een goed begin van de dag.

DeelPin5Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

Shakshuka
Ontbijt en lunch

Shakshuka ( in saus gepocheerde eieren )

Bavarois van kwark met mandarijn
Nagerecht

Bavarois van kwark met mandarijn

rijpe mango
Kookschool

Een rijpe mango? Zo check je dat!

witte kool met dragonsaus
Visgerechten

Witte kool met dragonsaus, geplette krieltjes en gebakken zalm

Reacties 2

  1. HansM says:
    6 jaar geleden

    Leuk dit te vinden. Als oud-Nederlander in de VS maak ik graag Nederlandse dingen voor m’n gezin. Maar zo nu en dan toch ook de Amerikaanse pancakes. Een aardige toevoeging waar wij van houden, is een hoeveelheid gemalen kaneel en bijv. een geraspte grote goudreinette. Die laatste hebben we niet, maar andere appels voldoen ook goed. Alles door elkaar en in de koekepan. Zelfs koud voldoen ze zonder stroop.

    Beantwoorden
    • Samantha Roelofs says:
      6 jaar geleden

      Bedankt voor deze tip, klinkt als een heerlijke toevoeging, maakt de pancake lekker fris denk ik zo. Ik ga deze zeker eens proberen.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

Quiche Lorraine is een echte Franse klassieker. Gevuld met prei ( of bosuien ) en gerookte spekblokjes. Ideaal als je...

Lees verder
Shakshuka

Shakshuka ( in saus gepocheerde eieren )

Bavarois van kwark met mandarijn

Bavarois van kwark met mandarijn

Handige kooktips

rijpe mango
Kookschool

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Waar moet je op letten bij het kopen van een rijpe mango. Gebruik hiervoor je zintuigen, kijk, voel en ruik...

Lees verder
Hangop zelf maken recept

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • benjaminschot op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen