Een superlekkere, originele amuse met tonijn, geschikt voor amuseglaasjes. Tover de bekende salade niçoise om tot een smakelijke amuse!
Het is een gemakkelijk recept voor als je voor veel mensen kookt. Onderstaande hoeveelheden zijn voor 4-6 personen. Het is tot 24 uur van tevoren te maken. Bewaar de tonijnmousse en groentenkaviaar apart van elkaar, afgedekt en in de koelkast. Kook de eieren, maar pel ze pas op het laatste moment.
- 1 blikje tonijnstukken op water
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel crème fraîche
- 1 tomaat, zaadlijsten verwijderd, in miniblokjes
- 1/3 komkommer, in miniblokjes
- 6 zwarte olijven, in miniblokjes
- 0,5 sjalot, in miniblokjes
- 3 grote blaadjes basilicum, in stukjes gescheurd
- 1 teentje knoflook
- 1 hardgekookt ei, in 6 plakjes (of neem 2 hardgekookte eieren en kies de mooiste plakjes)
- zout en peper, naar smaak
Tonijnmousse: haal de tonijnstukjes los met een vork en meng er mayonaise, crème fraîche, zout en peper doorheen. Groentenkaviaar: meng alle groenten met de basilicum (de knoflook hoort er niet bij). Snij de knoflook doormidden en wrijf ermee over de onderste helft van de amuseglaasjes. Verdeel de tonijnmousse over de glaasjes. Schep de groentekaviaar op de tonijnmousse en leg er een plakje ei op.