Recepten om zelf te maken



Amuse van witlof en garnalen; Slechts 4 ingrediënten

Amuse van witlof en garnalen; Slechts 4 ingrediënten

Amuse van witlof en garnalen – Zomaar even tussendoor of als indrukwekkend voorgerecht. Een lepelhapje of amuse waarvoor je slechts 4 ingrediënten nodig hebt. Bijzonder eenvoudig maar erg smakelijk en een leuke binnenkomer voor jouw gasten.

Witlof seizoen

Witlof is tegenwoordig jaarrond verkrijgbaar. Toch lijkt de top nog altijd in de wintermaanden te liggen. De witlof is steevast in de laatste maanden van het jaar voordeliger en daar maken we natuurlijk dankbaar gebruik van.

Wil je meer weten over witlof en de teelt van deze groente? Lees dan ons verslag van een bezoekje aan de witlofteler.

Hollandse garnalen

De Hollandse garnaal is het beste van allemaal. Je hebt de slogan vast eens voorbij horen komen. Maar los van die smaak vinden we het alleen al heel belangrijk dat we geen garnalen gaan importeren als ze gewoon hier in de Noordzee gevangen worden.

Meer recepten met garnalen vind je hier

Amuse van witlof en garnalen

  • 100 gram Hollandse garnalen, gepeld
  • 20 cl. room
  • 3 eieren
  • 2 stronkjes witlof

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij het witlof in fijne ringen en stoof het aan in een klontje boter tot deze gaar is en laat even afkoelen. Klop de eieren en room lichtjes los en meng de garnalen en witlof erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Vul amuse potjes, schoteltjes of lepels met het ei-garnalen-witlofmengsel en zet deze in een schaal. Vul de schaal met kokend water tot 2/3 van de bovenkant van de potjes. Zet de schaal zo’n 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. Uiteraard is de gaartijd erg afhankelijk van de grootte van je amusepotjes.

Leg er nog wat Hollandse garnalen en een toefje peterselie op en serveer lauwwarm.

Tafel lekker!

Amuse van witlof en garnalen; Slechts 4 ingrediënten


Meer over vergelijkbare onderwerpen
amuseeierengarnalenGroentenkerstvisvoorgerechtwitlof


Vraag, tip of opmerking? Laat het ons weten in het reactieveld hieronder! Ga in gesprek over dit onderwerp of recept en krijg antwoord van de schrijver zelf. Deel ook gerust jouw recept of variatie. Een foto uploaden kan ook.


Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*