Wil je simpel, snel en lekker een dessert op tafel zetten? Serveer dan een bolletje ijs met warme ananas uit de grillpan. Dit is echt een aanrader voor iedereen die van lekker tafelen houdt.
- 1 hele verse ananas
- 4 eetlepels zachte roomboter
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel honing
- een snufje kaneel
- een snufje vanille extract (vervang eventueel door vanillesuiker)
- een scheutje rum
Snijd de ananas in de lengte in vieren, inclusief de kroon. Snijd elke kwart nog eens in de lengte in drieën. Meng alle overige ingrediënten. Wrijf alle ananasparten in met de zoete botersaus. Verhit een grillpan op half hoog vuur en grill hierin de ananasparten rondom goudbruin. Serveer met een bolletje ijs en je eet werkelijk verrukkelijk. Pas op, je tong moet nog langer mee!!!
Waar blijft de honing in dit recept??
Hier stond inderdaad een pittige fout in de ingrediëntenlijst. Deze is aangepast. Ik maak het regelmatig en is echt een aanrader!