- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Ananas sandwich met bacon

Ananas sandwich – Ananas is een veelzijdige tropische vrucht die het hele jaar goed verkrijgbaar is. Van oorsprong komt hij uit Zuid-Amerika maar dat weten wellicht velen al. Ik wil je in dit artikel dingen vertellen over de ananas die je waarschijnlijk nog niet wist. En om af te sluiten, een sandwich met dit tropische fruit, ontbijtspek en sla.


Ananas is gezond!

Ananas is niet alleen lekker zoet maar ook erg gezond. Ananas bevat veel vitamine C, wat goed is voor ons immuunsysteem. Maar ananas werkt ook ontstekingsremmend omdat het veel bromelaïne bevat. Ook is ananas goed om de bloedspiegel stabiel te houden, versterkt het de botten en zorgt het voor een goede spijsvertering.

Wist je dat:

Je van de kroon van je ananas een nieuwe plant kunt kweken. Het duurt echter jaren voor je mooie bloem krijgt. Je hebt dus wel wat geduld nodig. Ananas bestaat voor 85% uit water. Een goede aanvulling voor je 2 liter water per dag. En misschien nog wel het belangrijkste……door bepaalde enzymen in ananas is deze geen vriendjes met gelatine. Deze enzymen kunnen ervoor zorgen dat je gelatine niet gaat opstijven.

Ananas sandwich met bacon

Ananas kennen we in vele gerechten, vooral zoete gerechten of door de kip-kerrie. Daarom eens een ander gerecht met ananas. Een lekkere sandwich waar de ananas de ster is.

Nodig voor 4 personen:

Schil de ananas en snijd plakken. Snij met een appelboor de oneetbare kern uit de ananas. Zet een pan op het fornuis, het liefst een grilpan. Laat deze goed warm worden. Doe hier als eerste de bacon in en gril deze mooi krokant. Gril de ananas en bestrooi ze met een snuf vers gemalen peper.

Smeer de helft van de sneetjes brood in met de mosterd en de andere helft met de boter. Leg 2 plakjes bacon op het sneetje met de mosterd, daarna 2 plakjes ananas en sluit af met de sla. Als laatste doe je er de sneetjes op met de boter. Dit doe je ook voor de andere 3 broodjes.

Tip: Wil je hem nog wat gezonder maken? Vervang dan de bacon door een lekkere plak ham.