Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Andijvie ovenschotel met gehakt en brie

Andijvie ovenschotel met gehakt en brie – Andijvie als stamppot wordt veel gegeten, maar ook als ovenschotel is de andijvie best populair. Hier een heerlijke, verse en smaakvolle variant. Wanneer je een stronk andijvie gebruikt kun je er twee keer van eten. Één keer stamppot en één keer deze ovenschotel. Een salade kan natuurlijk ook!

Andijvie ovenschotel met gehakt en brie

  • 1 1/5 kg aardappels
  • 1/2 struik  andijvie
  • 500 gram rundergehakt
  • 200 gram oude geraspte kaas
  • 1 ui
  • 1 stuk roombrie 250 gr
  • olie
  • boter

Schil en kook de aardappelen gaar, stamp de gekookte aardappelen tot puree en voeg een klontje boter toe. Pel en snipper het uitje. Bak het gehakt in een pan met wat olie rul. Voeg de ui toe laat het even mee bakken. Stamp nu de gesneden rauwe andijvie door de aardappelen. Verwarm de oven voor op 200°C. Pak een ovenschaal en begin met een laag aardappelen. Voeg het gehakt toe. Strooi nu wat oude kaas over het gehakt. Nu een laatste laag aardappelen tot alles op is. Strooi de over gebleven kaas over de schotel.
Snijd de brie in dunne plakjes en bedek de schotel er mee. De schotel afdekken met folie. De schotel moet ongeveer 35 minuten in de oven, de laatste 10 minuten folie verwijderen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

6 Reacties
  1. Mieke zegt

    Lekker recept!
    Ik verving ( een deel van) de aardappelen door ( blikje) kikkererwten. Die combineren prima met de andijvie en zijn goed te pureren.
    Daardoor…. minder koolhydraten.

  2. Marie zegt

    ik ga dit vandaag ook maken, ben benieuwd

    1. Lekker Tafelen zegt

      Leuk! Laat je het weten Marie?

  3. Alex zegt

    Ik zat hier al naar te kijken gisteren, maar dit ovenschoteltje met een halve krop andijvie? Is dat niet wat weinig? Ik heb wel een variant met prei-ringen, maar, klinkt stom, nog nooit gemaakt met andijvie. Ik ga dit toch eens proberen ondanks dat deze ovenschotel mij erg machtig lijkt.

    1. Lekker Tafelen zegt

      Gaat goed hoor Alex met een halve krop. Daar komt bij dat mijn kinderen mee eten. Kan me voorstellen dat je meer andijvie zou willen gebruiken, maar nodig is het niet. Voedzaam is deze schotel wel. Machtig valt best mee. Lijkt veel die kaas, maar valt weg in de andijviestamppot. En, je zou ook bij het rulbakken van gehakt wat tomaat of chilisaus toe kunnen voegen. Dat geeft in één keer een heel ander accent!

      1. Karin zegt

        Inderdaad heel lekker… TOP!!!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.