Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Andijvie met spek uit de wok

0 529

400 gram katenspek in dikke plakken gesneden
4 eetl. olie
3 druppels tabasco
1 eetl. balsamico-azijn
1 mesp. gemberpoeder
500 gram andijvie gesneden
450 gram voorgekookte krieltjes of aardappelschijfjes
100 gram gemengde noten of cashewnoten of walnoten
100 gram taugé of alfalfa

Snijd het spek in smalle reepjes. Verhit de helft van de olie in een ruime pan. Roerbak hierin de spekreepjes met enkele druppels tabasco, de balsamicoazijn, peper, zout en gemberpoeder. Voeg de andijvie toe en bak deze al omscheppend 10 minuten mee. Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin de krieltjes. Schep vlak voor het serveren de taugé door het andijviemengsel. Bestrooi het gerecht met de noten en serveer de aardappels erbij.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer