Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Ansjovisdip (Anchoïade)

0 715

Een pittige dip van ansjovis om te serveren bij een stokbroodje of bij wat verse groenten als radijs, wortel en groene asperge op de borreltafel. Geef er dan ook wat soepstengels bij.

  • 40 uitgelekte ansjovisfilets
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 teentjes knoflook, in vieren
  • 3 theelepels verse citroentijm
  • 80 ml. olijfolie
  • 2 eetlepels heet water

Meng de ansjovis, het citroensap, de knoflook en tijm in de keukenmachine tot een glad geheel. Schenk terwijl de motor draait de olie er in een dunne, gelijkmatige straal bij tot het mengsel dikker wordt. Doe het in een kom en roer het hete water erdoor.

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer