- 75 gram boter
- 225 gram kruimels van wittebrood
- 50 gram basterdsuiker
- 700 gram appels
- 1 citroen
- 2 eetlepels water
- 50 gram suiker
- 1 deciliter slagroom
- chocolade vlokken
Verhit de boter in een pan en bak hierin de broodkruimels krokant en goudbruin. Haal de pan van de hittebron en voeg de basterdsuiker toe. Schil de appels, snijd ze in schijfjes en doe ze met citroensap, het water en de suiker in een pan. Laat de appelen gaar koken, zeef ze en laat de appelmoes koud worden. Doe de helft van de appelmoes in een schaal, bestrooi ze met de helft van het broodkruim, hierop de andere helft van de appelmoes en dan weer de andere helft van het broodkruim. Zet het een poosje in de koelkast. Klop de slagroom stijf. Garneer het toetje met slagroom em een randje van chocolade vlokken.