- 1 goudrenet, in schijven
- 1/2 kopje rozijnen
- 1 eetlepel warme abrikozenjam
- kaneelsuiker (verkrijgbaar in de supermarkt)
- 80 gram boter
- 3 verse eieren
- 1 1/4 dl. melk
- 1/2 kopje bruine basterdsuiker
- 1 kopje zelfrijzend bakmeel
- 1/2 kopje bloem
- 1 theelepel kaneel poeder
- geraspte schil van 1 citroen
Verwarm je oven voor op 180 graden. Roer ondertussen de boter en suiker door elkaar en voeg de geraspte citroenschil toe. Klop er met een garde één van de eieren door. Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel met de bloem en het kaneelpoeder. Voeg melk, gesmolten boter en rozijnen toe en maak hier een mooi beslag van. Schenk het beslag in een cakevorm en leg de schijfjes appel op het beslag. Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 1 uur gaar. Bestrijk de cake dan met jam en strooi er de kaneelsuiker over. Laat de cake afkoelen en serveer met een lekkere kom warme chocolademelk.
Tip:
Kun je geen kaneelsuiker vinden in je supermarkt, maak deze dan zelf door 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker te mengen met een halve theelepel kaneel.
Kunt u me vertellen wat de inhoud (in ml b.v.) is van een kopje of een 1/2 kopje?
Alvast bedankt
Patricia Viennet