Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Appelbeignets bakken, inclusief variaties

Appelbeignets bakken. Maar ook ananasbeignets of bananenbeignets. Het verschil met appelflappen en meer tips voor een heerlijke homemade jaarwisseling.

4 3.137

Appelbeignets worden vaak appelflappen genoemd. Het verschil: Appelflappen komen uit de oven en zijn vaak in driehoeken in de handel. Appelbeignets zijn die lekkere vettige fruithappen die je op bijna elke oliebollenkraam kunt vinden met oud en nieuw. Ze worden gebakken in de olie. Hier het recept om ze zelf te maken. Als het nieuwe jaar dan net zoveel geluk brengt als het maken van deze beignets, dan zit het wel snor!

Appelbeignets bakken

  • 6 goudrenetten
  • 4 deciliter melk op kamertemperatuur
  • 1/2 zakje droge gist
  • 1 theelepel suiker
  • 250 gram bloem
  • mespuntje zout
  • kaneel
  • frituurolie

Maak een beslag door gist, suiker, melk en gezeefde bloem goed te mengen. Zet het beslag afgedekt weg op een warme en tochtvrije plek om het te laten rijzen. Als het deeg verdubbeld is het zout toevoegen.

Schil de appelen, snijd ze in plakken en verwijder het klokhuis. Strooi kaneel over de appel en haal dan de appelschijven door het gerezen beslag. Bak ze in olie op 180 graden in een paar minuten mooi bruin en gaar. Leg wat keukenpapier in een vergiet en laat de appelbeignets hierop uitlekken.

De appel in dit recept kun je ook door ananas of banaan vervangen. Meer creativiteit? Marineer de appelschijven in een lekkere likeur en je voegt je eigen smaak toe. Maak je ananasbeignets? Lepel dan wat honing over de ananas ringen. Maak je bananen beignets? Garneer ze dan met een beetje chocoladesaus.

Tip: We kunnen ons bijna niet voorstellen dat deze appelbeignets overblijven, maar mocht dit toch het geval zijn dan kun je ze opwarmen in een oven die je voorverwarmd op 180 graden. Reken zo’n 10 minuten.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 Reacties
  1. Nicole zegt

    Is dit niet teveel melk.?

    1. Lekker Tafelen zegt

      Nee hoor Nicole, de hoeveelheid melk in dit recept klopt zeker.

  2. Cosetta zegt

    Het ziet er heel lekker uit ga ze maken voor Nieuwjaar dag zelf als de kinderen en kleinkinderen komen!

    1. Lekker Tafelen zegt

      Geniet ervan Cosetta, laat je ons weten of ze gelukt zijn? Fijne jaarwisseling

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer