Met het keukenraam open een risotto roeren. Ja, roeren want van risotto krijg je een lamme arm. Maar als je dan gaat zitten voor jou eigen risotto ben je die lamme arm heel snel vergeten. Om het voorjaar te vieren een risotto van groene asperges met ham.
- 300 gram groene asperges
- 250 gram champignons
- 1 ui
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 300 gram risottorijst
- 600 ml runderbouillon
- 300 gram achterham, in reepjes
- 2 eetlepels roomboter
- peper, zout
Pel en snipper de ui. Was de asperges en snij ze in stukken. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui glazig. Voeg de asperges en champignons toe en bak deze even zachtjes mee. Voeg de rijst toe en bak deze ongeveer 1 minuut mee. Voeg 6 dl water en de bouillontablet toe en breng aan de kook. Laat de rijst onafgedekt zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Snij intussen de achterham in reepjes. Roer de ham en de roomboter door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
Ook lekker in een vegetarische vorm: neem groentebouillon ipv runderbouillon en vervang de ham door vegetarische worstjes of kipstukjes.
Leuk tip Arja, het seizoen van onze Hollandse asperges komt er tenslotte weer bijna aan. Genieten!