Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Asperge ham risotto; een sprankelend voorjaar

2 832

Met het keukenraam open een risotto roeren. Ja, roeren want van risotto krijg je een lamme arm. Maar als je dan gaat zitten voor jou eigen risotto ben je die lamme arm heel snel vergeten. Om het voorjaar te vieren een risotto van groene asperges met ham.

  • 300 gram groene asperges
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 300 gram risottorijst
  • 600 ml runderbouillon
  • 300 gram achterham, in reepjes
  • 2 eetlepels roomboter
  • peper, zout

Pel en snipper de ui. Was de asperges en snij ze in stukken. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui glazig. Voeg de asperges en champignons toe en bak deze even zachtjes mee. Voeg de rijst toe en bak deze ongeveer 1 minuut mee. Voeg 6 dl water en de bouillontablet toe en breng aan de kook. Laat de rijst onafgedekt zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Snij intussen de achterham in reepjes. Roer de ham en de roomboter door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Arja zegt

    Ook lekker in een vegetarische vorm: neem groentebouillon ipv runderbouillon en vervang de ham door vegetarische worstjes of kipstukjes.

    1. Lekker Tafelen zegt

      Leuk tip Arja, het seizoen van onze Hollandse asperges komt er tenslotte weer bijna aan. Genieten!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer