Voorgerecht voor 4 personen, Bereidingstijd ca. 25 minuten
- 500 gram asperges
- 1 liter kippenbouillon
- 1 deciliter melk
- 2 preien
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 125 mililiter (1 bekertje) crème fraîche
- 1 eetlepel maïzena of allesbinder
- versgemalen peper
- zout
Schil de asperges en snijd ze in stukjes van 3 cm. Breng de bouillon met de melk en de aspergestukjes tegen de kook aan en laat deze 15-20 minuten trekken zonder te koken. Maak de prei schoon, verwijder de donkergroene delen en snijd de rest in smalle ringetjes. Fruit ze 2 minuten in de hete olie en voeg ze bij de soep.
Roer de crème fraîche los met de maïzena. Meng enkele lepels warme soep erdoor en schenk het roommengsel al roerend bij de soep. De soep mag niet koken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd ca. 25 minuten
Ingrediënten:
500 gram asperges
1 liter kippenbouillon
1 deciliter melk
2 preien
1 eetlepel zonnebloemolie
125 mililiter (1 bekertje) crème fraîche
1 eetlepel maïzena of allesbinder
versgemalen peper
zout
Bereiding:
Schil de asperges en snijd ze in stukjes van 3 cm. Breng de bouillon met de melk en de aspergestukjes tegen de kook aan en laat deze 15-20 minuten trekken zonder te koken. Maak de prei schoon, verwijder de donkergroene delen en snijd de rest in smalle ringetjes. Fruit ze 2 minuten in de hete olie en voeg ze bij de soep.
Roer de crème fraîche los met de maïzena. Meng enkele lepels warme soep erdoor en schenk het roommengsel al roerend bij de soep. De soep mag niet koken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Tips:
• Vervang de kippenbouillon door groente- of kruidenbouillon, dan is het een vegetarische soep.
• Bestrooi de soep voor het serveren met geraspte belegen kaas of komijnekaas.