Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Asperges in ei-citroensaus met garnalen

Presenteer het lentegevoel in een fraai bord. Dat lukt zeker met dit gerecht. Asperges in ei-citroensaus met garnalen mogen niet ontbreken op je lente menu

0 764

Asperges in ei-citroensaus met garnalen – Voorjaar, lente, daar horen voorjaarsgroente en frisse smaken bij. Lentegevoel op je bord!
Asperges horen helemaal bij deze periode van het jaar.

De combinatie met de garnalen en de friszure citroensaus laat het beste van deze groene asperges naar boven komen. Je kan natuurlijk ook kiezen voor witte asperges, deze moeten wel eerst geschild worden. Een fijne voorjaarsschotel en lekker met peterseliekrieltjes of een gepofte aardappel.

Asperges in ei-citroensaus met garnalen

Voor 4 personen:

  • 700 gram groene asperges, de uiteinden afgesneden
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • beetje gesnipperde bieslook
  • 1 el maizena
  • 2 eierdooiers
  • zout
  • vleugje peper
  • sap van 1 ½ citroen

Kook de asperges in een pan met kokend water in 7 – 10 minuten net gaar. Giet af en laat uitlekken. Vang daarbij 200 ml kookvocht op en laat dit afkoelen. Schik de asperges op een mooie schaal.

Roer in een pannetje de maizena los met het afgekoelde aspergevocht. Breng al roerend aan de kook en verwarm tot de saus begint te binden. Neem de pan van het vuur. Nu iets laten afkoelen.

Klop de eierdooiers goed los met het citroensap. Roer dit vervolgens beetje bij beetje door de afgekoelde saus. Verwarm het mengsel hierna op laag vuur totdat het behoorlijk dik wordt. Blijven roeren en pas op dat het niet te heet wordt anders gaat het schiften! Neem zodra de saus is ingedikt de pan van het vuur en blijf nog een minuut roeren. Proef de saus en voeg zo nodig nog zout en peper naar smaak toe. Laat de saus iets afkoelen en roer nog eens goed door.

Giet een beetje lauwe saus over de asperges, doe de garnalen er op, nog een beetje saus, vleugje peper en garneren met bieslook.

Eet gezond en smakelijk!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer