Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Asperges met beenham

0 1.730

2 kilo asperges
mespunt suiker
2 theelepels citroensap
1 beenham van ca. 5 á 6 ons
3 eetlepels citroensap
2 eetlepels honing
1 eetlepel bruine suiker
1 teentje knoflook uit de knijper
1 theelepel mosterd

Verhit de oven voor op 200 °C. Meng in een kommetje citroensap, honing, bruine suiker, knoflook en de mosterd. Smeer hiermee de ham in. Stop de ham in een braadzak en bind de zak goed dicht met de bijgeleverde sluitclip. Leg de braadzak in een ovenschaal en braad de ham in de oven in 60-70 minuten gaar bij een temperatuur van 170 °C. Haal de ham uit de oven en laat 10 minuten rusten. Leg de asperges ca. 30 minuten in koud water. Schil ze, beginnend onder de kop, en snijd de houterige onderuiteinden eraf. Zet de asperges op met koud water waaraan een mespunt suiker, een klein beetje citroensap en wat zout is toegevoegd. Zodra het water kookt na 5 minuten het vuur uitdraaien en de asperges nog 15-20 minuten in het hete water met het deksel op de pan laten garen.
Schep de asperges uit de pan en laat ze uitdruipen. Leg ze op een schaal met de koppen naar dezelfde kant en strooi er wat nootmuskaat over. Snijd de beenham in plakken en leg op elk bord een kwart van de asperges en een kwart van de ham. Heerlijk met nieuwe krieltjes die nadat ze gekookt zijn worden bestrooid met wat versgeknipte peterselie.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer