Nog even genieten van asperges. Beetje gewaagde combinatie, maar toch smaakt het heerlijk.
Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges
Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.
- 500 gram asperges
- 4 aardappelen
- 2 eieren
- 50 gram boter
- zeezout
- nootmuskaat geraspt
- 400 gram gamba’s ongepeld
- 2 el tempurameel
- 2 ijsblokjes
- 1 el japanse sojasaus
- beetje japanse 7 kruiden
- rijstolie
Asperges met dunschiller van schil ontdoen. Deze bewaren. Aardappelen schillen. Eieren 8 minuten hard koken en pellen.doormidden snijden. Van de gamba’s de schil en het darmkanaal verwijderen.
Aardappelen koken .Afgieten. Asperges 10 minuten koken. Afgieten in een pan met de asperges schillen.Hier een bouillon van maken. Nootmuskaat over de asperges raspen.
Tempurabeslag maken door de ijsblokjes te vermengen met het tempurameel, 7 kruidenpoeder en sojasaus. De rijstolie verhitten. De gamba’s frituren en op keukenpapier laten uitlekken. De boter laten smelten. Alles op bord scheppen en de botersaus over de asperges en aardappelen schenken.