Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Asperges met botersaus en tempura gamba’s

0 424

Nog even genieten van asperges. Beetje gewaagde combinatie,maar toch smaakte het heerlijk.

  • 500 gram asperges
  • 4 aardappelen
  • 2 eieren
  • 50 gram boter
  • zeezout
  • nootmuskaat geraspt
  • 400 gram gamba’s ongepeld
  • 2 el tempurameel
  • 2 ijsblokjes
  • 1 el japanse sojasaus
  • beetje japanse 7 kruiden
  • rijstolie

Asperges met dunschiller van schil ontdoen. Deze bewaren. Aardappelen schillen. Eieren 8 minuten hard koken en pellen.doormidden snijden. Van de gamba’s de schil en het darmkanaal verwijderen.

Aardappelen koken .Afgieten. Asperges 10 minuten koken. Afgieten in een pan met de asperges schillen.Hier een bouillon van maken. Nootmuskaat over de asperges raspen.

Tempurabeslag maken door de ijsblokjes te vermengen met het tempurameel, 7 kruidenpoeder en sojasaus. De rijstolie verhitten. De gamba’s frituren en op keukenpapier laten uitlekken. De boter laten smelten. Alles op bord scheppen en de botersaus over de asperges en aardappelen schenken.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer