Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Asperges (witte en/of groene) met ham & pasta

0 1.497

Ook in de Italiaanse keuken komen asperges regelmatig voor. Samen met pasta is dit voor velen een heerlijk gerecht. Ik heb deze keer een combinatie van witte en groene asperges gebruikt. Je kunt ook alleen witte gebruiken maar dan ziet het geheel er een beetje bleek uit. Het is niet zo dat met alleen witte asperges de smaak minder is, maar het oog wil tenslotte ook wat. Heb je alleen groene tot je beschikking of vind je die lekkerder dan is dat ook geen enkel probleem. Je kunt hier dus alle kanten mee op.

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 kilo witte asperges
  • 500 gram groene asperges
  • 250 ml. kookroom (of crème fraîche)
  • 300 gram gekookte ham in reepjes
  • 1 groente bouillontablet
  • foelie
  • peper & zout

italiaanse-asperges-witte-groene-ham-pasta

Asperges schillen en in stukken snijden. Kook de asperges, met de foelie in +/- 8 minuten beetgaar. Laat de asperges uitlekken. Kook penne of andere pasta volgens de bereidingswijze al dente.
Verhit olie in een pan en bak daarin de fijngesneden ui en de hamreepjes. Voeg het bouillontablet en de kookroom toe. Daarna de uitgelekte asperges en als laatste de pasta.

verse asperges met ham en pastaLimburgse asperges op z'n Italiaans

Serveertips

  1. In kleine porties kan dit ook heel goed als voorgerecht.
  2. Serveer met ciabatta.
  3. Vergezeld van een heerlijke gekoelde SOAVE.

asperges

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer