- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Asperges met Scampi’s op Aziatische wijze

Asperges met scampi’s op Aziatische wijze – Verrassend misschien asperges uit de wok, maar asperges zijn echt op verschillende manieren te bereiden. Heel anders en smaakvol door de Aziatische insteek.

De combinatie scampi en asperge is een hele lekkere en wanneer je liefhebber bent van beide zeker een om te proberen. Om dit gerecht echt tot zijn recht te laten komen eet je er lekkere mihoen of gekookte witte basmatirijst bij. Ben je geen liefhebber van garnalen dan kan je ook kiezen voor bijvoorbeeld kip. Kijk hier[1] voor het recept van de gewokte asperges met kip.

Asperges met scampi’s op Aziatische wijze

Start met het marineren van de scampi’s. Voeg een beetje zout en peper toe aan het citroensap, doe hier de scampi’s bij, roer goed door zodat alles bedekt is en laat 30 minuten rusten. Laat de scampi’s hierna uitlekken. Bewaar het citroensap.

Schil de asperges en snijd het houtige uiteinde af. Snijd in stukjes en kook de asperges in ongeveer 7 minuten bijna gaar.

Neem een wok, doe er 2 el wokolie en de sesamolie in en laat dit goed heet worden. Voeg de uitgelekte scampi’s toe en roerbak 2 minuten. Neem de scampi’s eruit en bewaar apart. Doe weer 2 el wokolie in de wok. Roerbak nu de stukjes asperge en de plakjes wortel een paar minuten. Gember, knoflook en lente ui toevoegen en nog even 3 minuten mee wokken.

Voeg de bruine suiker toe, het bewaarde citroensap, sojasaus en sherry en laat even pruttelen. Op smaak brengen met geraspte citroenschil, zout en peper. Voeg de scampis toe en heet serveren.

Eet smakelijk.

Links in dit artikel
  1. hier: http://lekkertafelen.nl/recepten/asperges-met-kip-uit-de-wok/