• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, april 13, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Asperges met gerookte zalm, een smaakvol voorafje

door Connie Derks
in Recepten, Voorgerecht
0
0
asperges met gerookte zalm

Asperges met gerookte zalm, een smaakvol voorafje – Op buffetten vind je vaak asperges uit een pot of blik gerold in een plakje ham. Laten we dat bij Lekker Tafelen nu eens anders aanpakken, wij nemen verse asperges en heerlijke gerookte zalm, oké het mag ook een goede gekookte ham zijn, maar dan wel van die echt lekkere.

Aankoop en bewaren

Wanneer ik als Limburgse asperges eet, wil ik ook echt lekkere asperges, niet die slappe dingen uit een potje. Nu heb ik natuurlijk makkelijk praten, midden tussen de aspergevelden, maar ook in de rest van het land kun je heerlijke asperges kopen. Let er bij aankoop op dat de stelen niet gebarsten of uitgedroogd zijn. Asperges bewaar je het best gewikkeld in een vochtige theedoek in de koelkast. Maar eigenlijk moet je ze helemaal niet bewaren, maar gewoon lekker klaarmaken en oppeuzelen. Warm of koud dat maakt niet uit, wanneer je er maar voor zorgt dat je ze goed schilt. Liefst 2 maal. En gooi de schillen niet weg, maar trek er bouillon van waar je de asperges weer in gaart. Het vocht dat je daarna overhoudt, daar maak je dan weer heerlijke aspergesoep van. Het seizoen is kort dus geniet ervan.

Dit voorgerecht is ideaal om een tweede dag asperges te eten. Je neemt na het koken de benodigde asperges en de rest eet je lekker warm op. Je kunt voor dit voorgerecht het best de wat dunnere asperges gebruiken.

Asperges met gerookte zalm, een smaakvol voorafje

  • 3 dunne asperges per persoon
  • 200 gram gerookte zalm
  • 200 gram crème fraîche
  • peper, zout
  • citroensap
  • tuinkers

Spoel de asperges af met water. Dan schil je de asperges en snijd er het onderste houterige stukje af. Doe de schillen in een pan met een beetje water en een snufje zout. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat de schillen een kwartiertje trekken. Zeef het vocht en vang het op. Breng de geschilde asperges in dit kookvocht aan de kook, draai het vuur uit en laat met de deksel op de pan 15-25 minuten staan. De gaartijd is afhankelijk van de dikte en kwaliteit van de asperges. Laat ze nooit te gaar worden, ze horen een beetje stevig te zijn.

Snijd per persoon 3 dunnere afgekoelde asperges doormidden. Leg ze op een stukje keukenpapier zodat ze iets kunnen drogen. Neem een plakje gerookte zalm en snij er een reep van. Rol er de asperges in en leg dit mooi op een bord. Neem per bord 2 rolletjes. Snijd de rest van de gerookte zalm klein en vermeng dit met de crème fraîche. Breng op smaak met een paar druppels citroensap en wat peper en zout. Schep per persoon een royale lepel zalmmengsel op het bord. Strooi er wat afgeknipte tuinkers overheen en klaar is je voorgerecht.

Tafel lekker!

Tags: GroenteGroenten - Stengelgroenten - AspergesStengelgroentenVis - Gerookte zalmVis - Verse visVis - Verse Vis - Rondvis
DeelPin33Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zoetzure linten van komkommer en wortel
Bijgerecht

Zoetzure linten van komkommer en wortel

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje
Stamppot

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje

Raapsteeltjes bereiden
Kookschool

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Scholrolletjes met Dijonaisesaus
Visgerechten

Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Groene aspergesoep
Soep

Groene aspergesoep met een eitje

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Kun je ze al ruiken, deze heerlijke, geroosterde Spaans gekruide lamskoteletten? Een echt zomers gerecht voor op de barbecue.

Lees verder
pasta salade met meloen

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Broodje hamburger hawai

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Handige kooktips

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden – Kippenvleugeltjes zijn een heerlijke snack. Bij de borrel, gewoon tussendoor, of als onderdeel van...

Lees verder
schuimomelet

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Willianne op Avocado bewaren, inclusief handige aanschaftips
  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Scholrolletjes met Dijonaisesaus
  • Frank van der Bolt op Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen