- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Aspergesoep met sinaasappel

Aspergesoep met sinaasappel  – Asperges en sinaasappel vormen een ideale combinatie. Ik hou ervan! Door de sinaasappel wordt het een heerlijk frisse soep. De dragon en citroenmelisse maken het extra lekker. Heb je deze kruiden nu niet voorhanden, dan is er geen man over boord. Ook zonder citroenmelisse en dragon wordt het toch nog een heerlijke soep. Ik maak de soep vaak van restjes asperges en het kookwater van de asperges. Gooi trouwens de schillen [1] en het kookwater van de asperges nooit weg, je krijgt er een heerlijke bouillon van die je eventueel ook in de vriezer kan bewaren.


Aspergesoep met sinaasappel

hoeveelheid voor ongeveer 8 personen

Was 500 gram asperges en schil deze, snijd van de onderkant een stukje af. Snijd de asperges in stukken van 2-3 cm en zet deze tot gebruik in 1 liter water koud weg. Doe de schillen in een pan met 1 ½ liter water en een snufje zout, breng dit aan de kook. Zodra het water met de schillen kookt, het vuur uitdraaien en alles af laten koelen. Schud de bouillon door een zeef en druk al het vocht uit de schillen.

Doe de bouillon in de pan terug en voeg er de aspergestukjes en het water aan toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit 10 min zachtjes koken. Maak een papje van de bloem en de sinaasappelsap en roer er de crème fraîche en de rasp doorheen. Doe een schep warme soep bij het roommengsel en giet dit al roerende terug bij de soep in de pan. Laat de soep nog 2 minuten doorkoken om te binden.

Breng  de soep op smaak met zout, peper ongeveer 5 blaadjes fijn gehakte citroen melisse en 8 blaadjes fijn gehakte dragon. Voeg dit naar smaak toe. Het effect van de kruiden wordt enigszins sterker als ze even in de soep zitten.

Het Nederlandse aspergeseizoen duurt maar zo’n twee maanden. Geniet ervan zo lang het kan! Hier[2]  vind je nog meer asperge recepten.

Links in dit recept:
  1. de schillen : http://lekkertafelen.nl/nieuws/geschilde-asperges-zijn-een-trend/
  2. Hier: http://lekkertafelen.nl/?category_name=recepten&tag=asperges