Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aubergine met tomaat en mozzarella

0 455
  • 750 gram aubergines
  • zout, peper
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 blikjes tomatenblokjes `a 400 gram
  • 2 theelepels suiker
  • ½ eetlepel oregano
  • 2 eetlepels gehakte basilicum
  • 225 gram mozzarella (in dobbelsteentjes gesneden)
  • 3 eetlepels geraspte (Parmezaanse) kaas
  • vuurvaste ovenschaal

Laat de tomatenblokjes goed uitlekken in een zeef. Was de aubergines en snij deze in de lengte in vingerdikke plakken.
Pel de knoflook en pers deze uit. Fruit de knoflook in 1 eetlepel olijfolie.Voeg hieraan de uitgelekte tomatenblokjes, suiker, oregano toe. Laat dit alles inkoken tot een dikke saus ontstaat. Snij de mozzarella in blokjes. Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer de aubergine plakken in met de rest van de olijfolie en bak of grill deze aan beide kanten bruin.
Leg aubergines in de vuurvaste schaal. Giet de tomatensaus er op, Verdeel de mozzarella er over en bestrooi het geheel met de geraspte (Parmezaanse) kaas. Zet de schaal ± 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en lekker bruin.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer