• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, januari 22, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Avocado “cheesecake” anders maar lekker

door Samantha
in Recepten, Taart
Avocado "cheesecake"
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Avocado “cheesecake” anders maar lekker – Op een zomerse middag vind ik niks zo lekker als een avocado in tweeën splitsen, pit eruit en de avocado in blokjes verdelen. Met een beetje olijfolie, citroensap en wat peper uit de pepermolen, heerlijk !! Maar ook in een lekkere guacamole is de avocado natuurlijk een ingrediënt dat niet mag ontbreken.

Toch wilde ik eens iets anders proberen met deze vrucht en ergens verscholen tussen heel veel andere recepten in mijn hoofd had ik ooit ook eens een recept opgeslagen wat me toen een beetje vreemd klonk maar wat ik nu toch best eens wilde proberen, een avocado “cheesecake”.

Het exacte recept wist ik niet meer maar een groot deel van de ingrediënten nog wel dus hoe moeilijk kan het zijn. Ik besloot wel om het eerst maar eens als klein gebakje te proberen en bij een geslaagd resultaat kan ik dan de hoeveelheden omzetten.

Het resultaat was zeker geslaagd, als gebakje op een zomerse dag maar ook als dessert na bijvoorbeeld een gezellige barbecue.

De hoeveelheden die ik hieronder noem zijn voldoende voor een avocado “cheesecake” gemaakt in een springvorm met een doorsnee van 20 cm of 6 kleine vormpjes met een doorsnee van 9 cm. Bekleed de bodem de springvorm met bakpapier.

Avocado “cheesecake”

Voor de bodem;

  • 75 gram pecannoten
  • 150 gram dadels (ontpit)
  • 1/2 tl rozenwater
  • 1/4 tl vanille extract

Doe alle ingrediënten voor de bodem samen in de kom van een hakmolen of gebruik eventueel een staafmixer en mix net zolang tot zich één geheel vormt, door dat de dadels zo plakkerig zijn zullen ze alles bij elkaar houden.

Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Gebruik hiervoor eventueel de achterkant van lepel maak hem dan wel eerst wat vochtig anders zal het mengsel alleen maar aan de lepel blijven plakken.

Plaats de springvorm nu in de koelkast en maak de vulling.

Voor de avocadovulling;

  • 3 rijpe avocado’s
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 3 el honing
  • 2 druppels rozenwater
  • 1 blaadje gelatine

Laat de gelatine weken in een kommetje met koud water.

Schep het vruchtvlees uit de avocado’s en doe in een kom. Pureer de avocado’s samen met de overige ingrediënten tot een smeuig geheel. Knijp de gelatine uit en smelt deze in een steelpannetje met aanhangend vocht. Zodra deze gesmolten is voeg je hem bij de avocadopuree en roer nog even flink om.

Schenk de puree nu op de bodem en strijk de bovenkant glad. Laat in de koelkast zeker 3 uur opstijven.

Decoreer met gehakte pecannoten en wat rasp van een limoen.

 

Tags: CheesecakeFruit - Avocado

Gerelateerde Artikelen & Recepten

platte kaastaart
Taart

Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart

Mango-avocado salade
Salade

Mango-avocado salade met Shiso purple cress

Sandwich gegrilde groenten
Ontbijt en lunch

Sandwich gegrilde groenten met courgette spread

Hummus met avocado
Saus

Hummus met avocado

Perzik cheescake
Cake

Perzik cheesecake van de bakplaat

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

Fish & Chips
Visgerechten

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Echte fish & chips van kabeljauw in een verrukkelijk krokant beslag. Fish & Chips is razend populair. Zelf maken is...

Lees verder
tutti frutti compote

Tutti Frutti Compote ( 2 varianten )

risotto met kabeljauw en schorseneren

Risotto met kabeljauw en schorseneren

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen