Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Avocado smoothie, heerlijk smakelijk

Avocado smoothie met mango of kiwi of eentje met spinazie en bleekselderij, De avocado is een vrucht die het perfect doet in smoothies.

0 1.309

Avocado smoothie – Smoothies zijn niet alleen lekker, maar lenen zich goed om kinderen of moeilijke eters in één keer vol te proppen met gezonde dingen. Fruit, groente, hup in de blender, melk of yoghurt erbij en voilà je hebt een voedingsrijke vitamine bom waar je U tegen zeg. Je kunt er granen of noten aan toevoegen om de smoothie zo’n beetje alle stoffen mee te geven die in een volwaardige maaltijd thuishoren.

(Ver)stoppen

Het mooie is, dat je er ingrediënten in kunt (ver)stoppen die je kindertjes normaal gesproken misschien niet lusten, maar die gemixt met de andere ingrediënten toch een heel smakelijk eindresultaat opleveren. Hele hordes huisvrouwen, vooral Amerikaanse, nemen hun toevlucht tot smoothies om op die manier verse groente (en fruit) bij hun kinderen naar binnen te krijgen.

Avocado met mango of kiwi, avocado met spinazie en bleekselderij, je kan het zo gek niet bedenken of er wordt wel een smoothie van gemaakt. De avocado is een vrucht die het perfect doet in smoothies! Er circuleren honderden, misschien wel duizenden recepten op het internet van smoothies met avocado.

Hier alvast een toppertje:

Avocado smoothie met banaan en sinaasappelsap

  • sap van 2 sinaasappels
  • 2 bananen
  • 125 ml Griekse of Turkse yoghurt
  • ½ avocado, geschild
  • melk

Pel de bananen, snijd in stukjes en leg de stukjes in een plastic zak of bakje een uurtje in de vriezer.

Doe de licht bevroren bananen stukjes met de in stukken gesneden avocado, het sinaasappelsap en de yoghurt in de blender en laat het geheel tot een gladde massa draaien. Verdun de smoothie met wat melk (100 ml of meer) tot de gewenste dikte.

Je proeft er helemaal niets van dat er avocado inzit, maar je hebt wel een hemels zachte en supergezonde smoothie gemaakt die iedereen zal lusten. De hoeveelheid is geschikt voor 2 (hele) grote glazen of 3 iets kleinere porties.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer