Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Appel-oliebollen zonder gist ( Het deeg hoeft dus niet te rijzen! )

Snel klaar zijn? Maak dan deze appel-oliebollen zonder gist. Ze hoeven niet te rijzen en dat scheelt natuurlijk heel veel tijd. Recept voor 25 stuks.

0 6.427

Appel-oliebollen zonder gist. Een oliebol zo simpel en snel te maken omdat het niet hoeft te rijzen. Royaal gevuld met appel, wie houdt daar nu niet van.

Oliebollen of pannenkoeken

Oliebollen we eten ze meestal met oudjaar maar eigenlijk kunnen ze het hele jaar door. Niet iedere week natuurlijk maar zo af en toe mag best. En wanneer je dan ineens trek krijgt in oliebollen bakken heb je natuurlijk weer geen gist in huis. Mijn vermoeden is groot dat je de ingrediënten voor deze heerlijke gevulde oliebollen standaard in huis hebt. Het zijn namelijk bijna dezelfde ingrediënten als voor pannenkoeken. Het enige andere is dat je het beslag in olie bakt maar je zou deze ook als 3 in de pan kunnen bakken. Wanneer je geen bakpoeder in huis hebt kun je dit ook vervangen door zelfrijzend bakmeel.

Welke appels neem je?

De keuze van je appels is vrij bepalend voor de smaak van je uiteindelijke product. Jonagold of Elstar zijn lekker stevig en licht zuur, goudrenetten en Boskoop zijn zeer zacht na het bakken en hebben een vrij zure smaak. Deze appels verkleuren ook sneller. Het lekkerste is om van beide te pakken maar ik kan me voorstellen dat je niet alle soorten appels op een schaal hebt liggen. In principe kun je iedere soort appel gebruiken. Is de appel al een beetje ouder en een beetje rimpelig ook geen probleem zo komt deze appel ook op.


Appel-oliebollen zonder gist

Appel-oliebollen zonder gist.Voor ongeveer 25 kleine appel-oliebollen

  • 2 eieren
  • 80 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • Snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram melk
  • 3 appels naar keuze
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • Zonnebloemolie om in te bakken

Klop de eieren, melk, zout en 80 gram suiker samen los. Zeef de bloem met de bakpoeder erboven en roer dit tot een glad beslag. Meng de 3 eetlepels suiker met de kaneel. Verwarm de zonnebloemolie tot ongeveer 175 graden. Was de appels en rasp deze op een grove rasp met schil en al tot je alleen het klokhuis over hebt. Roer de appels gelijk door het beslag zodat ze niet zo snel bruin worden. Neem een ijslepel of 2 eetlepels en schep steeds kleine porties van het beslag in de olie. Bak de bollen in ongeveer 5-10 minuten afhankelijk van de grote goudbruin en gaar. Schep ze met een schuimspaan uit het vet en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken. Bestrooi ze royaal met kaneelsuiker. Serveer de appel-oliebollen warm.

Tafel lekker!

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer