Blondie met frambozen – een heerlijke fris zoete smaakbeleving voor bij een kopje koffie of thee.
Blondie het zusje van de brownie
De brownie kennen we allemaal als heerlijk smeuïge donkere chocolade cake. Dan denk je al gauw dat de blondie een versie is met witte chocolade. Al snuffelend door verschillende recepten komen we tot de conclusie dat dit lang niet altijd het geval is. Er wordt meer verwezen naar de specifieke structuur dan naar de aanwezigheid van witte chocolade. We zijn echter van mening dat er witte chocolade in een blondie hoort te zitten dus in onze versie van een blondie met frambozen zitten stukjes witte chocolade.
Blondie met framboos en witte chocolade
De zomer is de tijd van lekker veel soorten vers fruit. En als er dan zoveel zacht fruit is moet je daar ook van genieten. Dan is een blondie met framboos een logisch gevolg. De combinatie van de friszure framboos met de zoetheid van witte chocolade is fantastisch. Al tijdens het bakken komen de heerlijke geuren je tegemoet. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je met restjes blijft zitten want iedereen zal genieten van de blondie met frambozen.
Weinig werk, groots resultaat
Blondies bakken is een fluitje van een cent. Doe de boter in een pan en laat die smelten. Meng de droge ingrediënten in een kom en doe de natte ingrediënten in een andere kom. Voeg dan de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten. De frambozen kun je natuurlijk het beste vers nemen, maar als je nog een voorraadje hebt liggen in de diepvries, kan dat ook. Gebruik ze dan ook bevroren omdat ze anders helemaal uit elkaar vallen en het een roze brij wordt in plaats van een blondie met frambozen.
Een rechthoekig bakblik
Blondies en brownies bak je in een rechthoekig bakblik en snijd je daarna in vierkanten of rechthoeken. Het blik voor dit recept moet ongeveer 25 x 25 cm zijn. Iets kleiner kan ook, groter liever niet. Als je geen vierkant bakblik hebt, kun je een springvorm van ongeveer 28 cm gebruiken.
Frambozen; heerlijke recepten & nuttige tips
Er zijn meer dan genoeg reden om vaker frambozen te eten. Hier vind je die reden + de recepten om de frambozen ook echt te gaan gebruiken.
Blondie met frambozen en witte chocolade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 eieren
- 250 gram gesmolten boter
- 400 gram witte basterdsuiker
- 370 gram bloem
- 2 zakjes vanillesuiker
- 250 gram frambozen
- 250 gram witte chocolade
- een snufje zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een blondie met frambozen:
Bekleed een bakvorm van 25×25 cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden.
Snijd de witte chocolade in niet al te kleine stukjes en zet opzij. Smelt de boter maar laat hem niet heet worden. Meng de bloem, suiker en vanillesuiker. Breek de eieren en klop ze met een snufje zout los. Meng ze met de boter en roer kort door het bloemmengsel zodat het net door elkaar zit. Meng er nu de chocolade en ongeveer de helft van de frambozen kort doorheen.
Doe het beslag in de bakblik en strijk glad. Verdeel er de resterende frambozen overheen en duw ze er een beetje in. Bak de blondie in het midden van de oven in ongeveer 30-35 minuten tot ze net gaar zijn. Laat ze niet te lang bakken om de smeuïgheid die kenmerkend is voor blondies niet te verliezen.
Laat de blondie met frambozen afkoelen en snijd ze in stukken.
Tafel lekker !!