• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, december 11, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Brood

Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken

door Samantha
in Brood
1
18
Aardappelbrood

Aardappelbrood, snel je eigen brood bakken – Zelf gebakken brood is zo lekker en dan die lekkere geur in je huis als het brood staat te bakken, hhmm… heerlijk. Het enige wat af en toe wat onhandig kan zijn is het wachten: brood moet nu eenmaal rijzen en daar moet je tijd voor inplannen. Dat maakt dit aardappelbrood dan weer ideaal. Het bakken van dit brood vereist namelijk totaal geen wachttijd. Helemaal handig is het als je nog een restje gekookte aardappels over hebt van de dag ervoor. Dat is samen met rauwe aardappel namelijk het ingrediënt voor dit heerlijke brood.

Het bakken van dit brood vereist totaal geen wachttijd en is snel gemaakt van een restje gekookte aardappel.

Bloem vervangen door aardappel

In een aardappelbrood wordt een deel van de bloem vervangen door aardappel, de verhoudingen verschillen nog al eens per recept. In dit recept heb ik ervoor gekozen om 2/3 van de bloem te vervangen door zowel rauwe als gekookte aardappels. Het brood is wat steviger van structuur en enigszins “zwaar” maar een beetje warm en dan met een lik roomboter een heerlijk stuk brood.

Aardappelbrood: simpel en variatie mogelijk

Dit brood is zo simpel om te maken, eigenlijk kan het ook gewoon niet mis gaan. Meng de ingrediënten, vorm het deeg en plaats in de oven: echt zo simpel is het. Je hoeft er geen extra ingrediënten aan toe te voegen, maar je zou eventueel wat kruiden zoals bieslook, peterselie of oregano kunnen toevoegen of kneed er een flinke hand geraspte kaas door heen.

Dit brood is zo simpel om te maken, eigenlijk kan het ook gewoon niet mis gaan.

Aardappelbrood
Aardappelbrood

Aardappelbrood, snel je eigen brood bakken

Porties: 1 brood
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram gekookte aardappel
  • 200 gram rauwe aardappel
  • 200 gram tarwebloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 30 gram gesmolten boter
  • 75 ml melk

Bereidingswijze van dit recept

Zo bak je een aardappelbrood:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rasp de rauwe aardappel, hoe fijner je hem raspt des te fijner de structuur van het brood. Stamp de gekookte aardappels met een pureestamper fijn. Meng de bloem, het zout en de bakpoeder door elkaar in een kom en zet aan de kant. Meng in een andere kom de rauwe aardappel met de aardappelpuree. Roer hier vervolgens de bloem door dan de boter en als laatste de melk. Vorm het geheel nu als een bol en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Knip met een schaar of snijd met een scherp mes een kruis in de bovenkant en strooi er een klein beetje bloem over. Plaats het aardappelbrood in de voorverwarmde oven en bak af in 45 minuten.

Tafel lekker !!

DeelPin104TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

knackebrod
Brood

Knäckebröd maak je gewoon zelf! Ontbijten was nog nooit zo lekker

kwarkbrood kwarkbolletjes
Brood

Kwarkbrood of kwarkbolletjes zijn altijd lekker!

hartig breekbrood
Brood

Hartig breekbrood met o.a. buffelmozzarella. Hmm

Zachte broodjes bakken
Brood

Zachte broodjes bakken

Bananenbrood met chocolade
Brood

Bananenbrood met chocolade – Verwerk ook de overrijpe bananen

Bananenbrood met walnoten en rozijnen
Brood

Bananenbrood met walnoten en rozijnen

focaccia met olijven en rozemarijn
Brood

Focaccia met olijven en rozemarijn of met tomaatjes

Zelf focaccia bakken
Brood

Focaccia; zelf bakken zoveel lekkerder

Reacties 18

  1. Willy tenkink says:
    3 maanden geleden

    Hallo.
    Kan ik het brood ene dag van te voren maken en op de dag nog even opwarmen
    .bvd Willy

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 maanden geleden

      Dat kan wel, maar het wordt er niet lekkerder van Willy, beter is het om het dezelfde dag te eten.

      Beantwoorden
  2. Shantie says:
    1 jaar geleden

    Klopt het dat het deeg heel plakkerig is als je het op een bakplaat doet

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 jaar geleden

      Dat klopt Shantie

      Beantwoorden
  3. Marjan says:
    2 jaar geleden

    Kan dit recept ook in de broodbakmachine?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Misschien wel Marjan, maar wij hebben daar geen ervaring mee.

      Beantwoorden
  4. Dutch says:
    2 jaar geleden

    Moeten de aardappelen afkoelen voor gebruik van de mix, of meteen na het stampen, warm dus?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Lauw tot koel. Niet heet.

      Beantwoorden
      • RJ says:
        2 jaar geleden

        Dank!

        Misschien handig dit ook bij het recept te plaatsen? ?

        Beantwoorden
  5. Rit says:
    3 jaar geleden

    Zou je de bloem ook kunnen vervangen met door havermeel ?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Gewoon proberen Rit ?

      Beantwoorden
  6. Laura says:
    3 jaar geleden

    Zou het ook met zoete aardappel kunnen?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Wij hebben dat niet geprobeerd Laura, maar de kans is groot dat dat gewoon lukt. Laat je het weten als je het geprobeerd hebt?

      Beantwoorden
      • Claudia says:
        3 jaar geleden

        Het lijkt me heerlijk! Maar waar kan ik de bloem door vervangen om het glutenvrij te maken?

        Beantwoorden
        • Redactie says:
          3 jaar geleden

          Boekweitmeel Claudia

          Beantwoorden
  7. L.van der Valk says:
    5 jaar geleden

    Lijkt mij erg lekker.bedankt. ga het snel aken. Mmmmmmm

    Beantwoorden
  8. Astrid says:
    6 jaar geleden

    Kan het ook met alleen gekookte aardappelen ipv gekookte en rauwe? Hoeveel gram heb je dan nodig denk je? Bedankt!

    Beantwoorden
    • Samantha Roelofs says:
      6 jaar geleden

      Hai Astrid, Zelf heb ik dit nooit geprobeerd dus helemaal zeker kan ik het je niet zeggen maar ik verwacht dat het wel mogelijk is. Ik zou dan 300 gram gekookte aardappel nemen en 100 gram extra bloem toevoegen. Ik ben benieuwd dus als je het probeert hoor ik graag van je hoe het heeft uitgepakt.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krab
Specials

Krab; een bijzondere delicatesse!

Heb je wel eens verse krab gegeten? Een krabcocktail of een salade met verse krab is heerlijk. Echt anders dan krabvlees uit blik!

Check het recept of lees de info
Oud Hollandse broodjes Broodje Bal Gehakt

Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie

Edammer kaas

Edammer kaas; over de hele wereld bekend!

kipfilet recepten

Kipfilet recepten en inspiratie

Recept in de picture

Preitaart
Quiche

Preitaart met kaas

De preitaart zit boordevol verse prei en kaas en is afgewerkt met krokante nootjes. Een echte aanrader voor een dagje zonder vlees.

Check het recept of lees de info
entrecote als braadstuk

Entrecote als braadstuk

kaasfondue

Texelse kaasfondue; de smaak van Texel

Handige kooktips

Mini pavlova schuimnestje om te vullen
Kookschool

Mini pavlova; schuimnestje om te vullen

Met wat eiwit en suiker maak je deze mini pavlova. Gebruik als nagerecht met ijs of gevuld met slagroom, bavaroise of vers fruit.

Check het recept of lees de info
Decoreren met zoetzure groenten

Decoreren met zoetzure groenten

Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Ton Stoffels op Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie
  • C.C.L.M. Geurts-Huijbers op Pannenkoek met groenten en kaas
  • Connie Derks op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Ester op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Connie Derks op Rode bietjes-haring salade
  • Connie Derks op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • Floor op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • V.Fikkert op Rode bietjes-haring salade
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen