• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, april 15, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Brood

Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken

door Samantha
in Brood
0
9
Aardappelbrood

Aardappelbrood, snel je eigen brood bakken – Zelf gebakken brood is zo lekker en dan die lekkere geur in je huis als het brood staat te bakken, hhmm… heerlijk. Het enige wat af en toe wat onhandig kan zijn is het wachten: brood moet nou eenmaal rijzen en daar moet je tijd voor inplannen. Dat maakt dit aardappelbrood dan weer ideaal. Het bakken van dit brood vereist namelijk totaal geen wachttijd. Helemaal handig is het als je nog een restje gekookte aardappels over hebt van de dag ervoor. Dat is samen met rauwe aardappel namelijk het ingrediënt voor dit heerlijke brood.

Het bakken van dit brood vereist totaal geen wachttijd en is snel gemaakt van een restje gekookte aardappel.

Bloem vervangen door aardappel

In een aardappelbrood wordt een deel van de bloem vervangen door aardappel, de verhoudingen verschillen nog al eens per recept. In dit recept heb ik ervoor gekozen om 2/3 van de bloem te vervangen door zowel rauwe als gekookte aardappels. Het brood is wat steviger van structuur en enigszins “zwaar” maar een beetje warm en dan met een lik roomboter een heerlijk stuk brood.

Aardappelbrood: simpel en variatie mogelijk

Dit brood is zo simpel om te maken, eigenlijk kan het ook gewoon niet mis gaan. Meng de ingrediënten, vorm het deeg en plaats in de oven: echt zo simpel is het. Je hoeft er geen extra ingrediënten aan toe te voegen maar je zou eventueel wat kruiden zoals bieslook, peterselie of oregano kunnen toevoegen of kneed er een flinke hand geraspte kaas door heen.

Dit brood is zo simpel om te maken, eigenlijk kan het ook gewoon niet mis gaan.

Aardappelbrood
Aardappelbrood

Aardappelbrood, snel je eigen brood bakken

Porties: 1 brood
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram gekookte aardappel
  • 200 gram rauwe aardappel
  • 200 gram tarwebloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 30 gram gesmolten boter
  • 75 ml melk

Bereidingswijze van dit recept

Zo bak je een aardappelbrood:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rasp de rauwe aardappel, hoe fijner je hem raspt des te fijner de structuur van het brood. Stamp de gekookte aardappels met een pureestamper fijn. Meng de bloem, het zout en de bakpoeder door elkaar in een kom en zet aan de kant. Meng in een andere kom de rauwe aardappel met de aardappelpuree. Roer hier vervolgens de bloem door dan de boter en als laatste de melk. Vorm het geheel nu als een bol en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Knip met een schaar of snijd met een scherp mes een kruis in de bovenkant en strooi er een klein beetje bloem over. Plaats het aardappelbrood in de voorverwarmde oven en bak af in 45 minuten.

Tafel lekker !!

Tags: Aardappelen
DeelPin45Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Aardappelsalade met ei
Salade

Aardappelsalade met ei

Aardappelgratin met tomaat en mozzarella
Ovenschotel

Aardappelgratin met tomaat en mozzarella

Aardappelpuree variatie
Kookschool

Aardappelpuree variatie; Zo serveer je de lekkerste puree

ovenaardappels met gerookte paprika
Bijgerecht

Ovenaardappels met gerookte paprika

Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

Reacties 9

  1. Rit says:
    3 weken geleden

    Zou je de bloem ook kunnen vervangen met door havermeel ?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 weken geleden

      Gewoon proberen Rit 😉

      Beantwoorden
  2. Laura says:
    3 maanden geleden

    Zou het ook met zoete aardappel kunnen?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 maanden geleden

      Wij hebben dat niet geprobeerd Laura, maar de kans is groot dat dat gewoon lukt. Laat je het weten als je het geprobeerd hebt?

      Beantwoorden
      • Claudia says:
        4 weken geleden

        Het lijkt me heerlijk! Maar waar kan ik de bloem door vervangen om het glutenvrij te maken?

        Beantwoorden
        • Redactie says:
          4 weken geleden

          Boekweitmeel Claudia

          Beantwoorden
  3. L.van der Valk says:
    2 jaar geleden

    Lijkt mij erg lekker.bedankt. ga het snel aken. Mmmmmmm

    Beantwoorden
  4. Astrid says:
    3 jaar geleden

    Kan het ook met alleen gekookte aardappelen ipv gekookte en rauwe? Hoeveel gram heb je dan nodig denk je? Bedankt!

    Beantwoorden
    • Samantha Roelofs says:
      3 jaar geleden

      Hai Astrid, Zelf heb ik dit nooit geprobeerd dus helemaal zeker kan ik het je niet zeggen maar ik verwacht dat het wel mogelijk is. Ik zou dan 300 gram gekookte aardappel nemen en 100 gram extra bloem toevoegen. Ik ben benieuwd dus als je het probeert hoor ik graag van je hoe het heeft uitgepakt.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Raapstelen
Specials

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er...

Lees verder
frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Nieuwe recepten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje
Vleesgerechten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje

Wil je echt genieten van je shoarma van lamsvlees met pitabroodje ? Maak dan de pitabroodjes en de knoflooksaus ook...

Lees verder
Oosterse komkommersalade

Oosterse komkommersalade; Lekker bij bami of nasi

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...

Lees verder
eieren in beslag

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Jona op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen