Bananenbrood – Ook op jouw fruitschaal liggen vast wel eens overrijpe bananen. Ze zien er niet meer zo lekker uit en iedereen laat ze liggen. Maar gooi ze vooral niet weg. Je kunt ze perfect gebruiken voor bijvoorbeeld dit heerlijke bananenbrood met chocolade voor bij het ontbijt. Kijk maar eens naar het recept. Het is heel makkelijk te maken.
Een bananenbrood met chocolade maken
Nog nooit gehoord van bananenbrood? In Amerika en Engeland zijn ze al jaren geliefd, de bananenbroden. In Nederland beginnen ze nu een beetje meer bekend te worden. Ze worden bananenbrood genoemd, maar eigenlijk lijkt het meer op een cake. Er zijn heel veel varianten. In een enkel recept wordt de suiker zelfs helemaal vervangen door banaan. In dit makkelijke recept voor het bananenbrood met chocolade is voor de gulden middenweg gekozen en is een gedeelte van de suiker vervangen door banaan. Je kunt er heel veel soorten vulling aan toevoegen, chocolade zoals bij dit recept, maar ook noten, rozijnen, pitten of andere lekkernijen die je ook in een gewone cake zou kunnen verwerken.
Dit bananenbrood met chocolade is een aanwinst op jouw ontbijttafel
Overrijpe bananen niet weggooien, je kunt er veel lekkers mee maken
De banaan in dit recept voor een bananenbrood met chocolade zorgt niet alleen voor de smaak, maar ook voor een bepaalde zoetheid en smeuïgheid. Neem het liefst overrijpe bananen om dit bananenbrood te maken. Zoals iedereen heb ook jij wel eens bananen op de fruitschaal liggen die net iets te rijp zijn. Leg ze dan in de vriezer en haal ze eruit als je ze wilt verwerken in een cake, brood, mueslireep of smoothie. Je kunt ze geschild in een bakje of zakje doen en eruit nemen wat je nodig hebt. Maar het is makkelijker om ze er met schil en al in te doen. Als je ze dan nodig hebt, laat je ze op een bordje ontdooien en haal je de schil eraf. Je hebt dan een banaan die er niet uitziet, maar wel superveel smaak heeft. Door de rijpe bananen in de vriezer te doen verspil je niets en heb je altijd een goede basis om een smoothie of andere heerlijkheden, zoals het bananenbrood met chocolade, te maken, in huis.
Banaan; zo gebruik je die van ontbijt tot dessert
Waarschijnlijk was het eerste hapje in je leven geprakte banaan. Zullen we doorgaan? Ontdek hier de allerlekkerste recepten met banaan.
Bananenbrood met chocolade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram bloem
- 125 gram suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- ¼ theelepel baksoda
- ½ theelepel zout
- 2 eieren
- 100 gram boter
- 450 gram bananen
- 1 theelepel vanille-essence
- 80 gram chocolade, liefst zo puur mogelijk
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een bananenbrood met chocolade:
Smeer een bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier.
Rasp de chocolade of hak die in kleine stukjes.
Prak de banaan grof.
Meng in een kom de bloem, bakpoeder, baksoda en het zout.
Klop de boter met de suiker luchtig. Als de suiker met de boter bijna wit van kleur is, voeg je er de eieren een voor een aan toe. Voeg de vanille toe en roer goed door. Voeg het bloemmengsel toe en meng dit er kort door. Voeg nu de banaan toe en meng die er kort door, het beslag hoeft niet glad te zijn, het mag een rommelige structuur hebben. Voeg als laatste de vulling erbij, in dit geval dus de chocolade.
Doe het beslag in je bakvorm en zet het bananenbrood met chocolade in een oven van 165 graden voor ongeveer 50 minuten tot een uur.
Gebruik een cakevorm van 30 cm voor of een springvorm van ongeveer 24 cm doorsnede.
Tip: je kunt er ook cupcakes van bakken. Pas dan de oventijd aan naar ongeveer 20-30 minuten al naar gelang de grootte van de cupcakes.
Geniet van dit heerlijke bananenbrood met chocolade.
Tafel lekker !!