• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, januari 22, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Brood

Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling

door Samantha
in Brood
Broodje bapao
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Bapao, gestoomd broodje met gehaktvulling – Je kent ze vast wel, die luchtige, gestoomde broodjes die je bij de toko of Chinese winkel vaak ziet liggen, gevuld met rundvlees, varkensvlees of gehakt. Ik vind ze heerlijk en ook nog eens lekker makkelijk want je legt ze in de vriezer en als je er zin in hebt, leg je ze even 3 minuten in de magnetron of stoompan en je hebt een heerlijk hapje.

Beetje hulp van de kenner

En net als ik bij de toko ben en er weer een aantal in mijn mandje wil stoppen bedenk ik me, dit zou toch ook zelf te maken moeten zijn, eens even denken…..een vulling maak je uiteraard naar eigen smaak, een enigszins chinees tintje mag het wel hebben en dat zal met de toepassing van de juiste kruiden ook wel gaan lukken, en hoe maak ik de broodjes ? Tja een beetje experimenteren dan maar, of toch maar niet? Deze keer koos ik echter voor een snellere en effectievere weg, vragen staat vrij, dus vroeg ik de mevrouw in de toko me een beetje op weg te helpen.

Het recept voor een bapao is eigenlijk vrij simpel en lijkt veel op gewoon broodjes maken, de mevrouw in de toko adviseert bapaomeel, de broodjes worden dan nog net iets luchtiger maar ook gewone bloem volstaat prima.

Ik denk dat ik genoeg weet dus ga thuis eens lekker aan de slag, ik begin met het maken van een gehaktvulling zodat deze straks weer even een beetje kan afkoelen.

bapao broodjes zelf maken
bapao broodjes zelf maken
bapao broodjes zelf maken
bapao broodjes zelf maken

Bapao, gestoomd broodje met gehaktvulling

Porties: 15 stuks
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 325 gram rundergehakt
  • 1,5 tl szechuanpeper (vervang eventueel door zwarte peper)
  • 1/2 tl kruidnagelpoeder
  • 1,5 tl kaneel
  • 1,5 tl gemalen venkelzaad
  • 1,5 tl gemberpoeder
  • 2 el ketjap
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 gedroogde rawit pepertjes
  • 1 el arachideolie
  • 500 gram baopaomeel of patentbloem
  • 9 gram droge gist
  • 1 el suiker
  • 300 ml lauwwarme volle melk
  • bakpapier
  • stoompan

Bereidingswijze van dit recept

Begin met het maken van de vulling:

Snijd de ui, de knoflook en de pepertjes zeer fijn, en meng in een bakje de specerijen alvast door elkaar. Verwarm in een koekenpan de olie en bak hierin de ui, knoflook en pepertjes lichtjes aan. Strooi de specerijen er bij en roer 30 seconden even flink door elkaar. Blus af met de ketjap en doe dan het gehakt erbij en bak dit rul. Laat de vulling nu afkoelen.

Dan maak je de broodjes:

Doe in een kom het meel, de gist en de suiker. Roer dit even goed door elkaar en voeg geleidelijk de melk toe. Zodra je alle melk hebt toegevoegd zul je denken dat het deeg veel te nat is, voeg echter geen extra bloem toe maar kneed flink door, je zult zien dat zich uiteindelijk een mooi deeg gaat vormen. Kneed tot je een soepel deeg hebt, dit duurt zeker 10 minuten. Maak van het deeg een bal en leg hem in een licht ingevette kom. Dek af met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen.

Gebruik voor het stomen van de broodjes een stoompan, stoommandjes of een grote pan met een metalen vergiet erin. Knip van het bakpapier 15 vierkantjes van 5×5 cm.

Neem na de rijs het deeg uit de kom, sla de lucht eruit en verdeel het in 15 stukken (ieder ongeveer 60 gram). Neem één stuk en druk dit uit tot een rondje, pas op dat je het midden niet te dun maakt. Leg in het midden een flinke eetlepel van de vulling en vouw het broodje dicht. Draai het broodje nu tot een bolletje en leg met de sluitnaden naar beneden op een stukje bakpapier. Herhaal dit tot alle broodjes gevuld zijn.

Leg een schone theedoek over broodjes en laat ze nu nog 45 minuten rijzen.

Ik gebruikte de methode met de vergiet en vulde een grote pan met een flinke bodem water en bracht deze zachtjes aan de kook. Leg de broodjes met het bakpapiertje eronder in de vergiet en laat ze zo in 15 minuten gaar stomen.

Je kunt ze nu direct eten, wil je ze liever bewaren, verpak ze dan per stuk in een boterhamzakje of in huishoudfolie en leg ze in de vriezer. Wanneer je later een bapao wilt gaan eten, leg je hem direct vanuit de vriezer, 3 minuten in de magnetron om op te warmen.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees - Gehakt

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Tex-Mex gehaktballen
Vleesgerechten

Tex-Mex gehaktballen

pastechi pasteitjes
Hartig

Pastechi de pasteitjes uit de Antilliaanse keuken

Gehaktbrood met verse kruiden
Specials

Gehaktbrood; met stap-voor-stap uitleg

Turkse pide gevuld met gehakt
Hoofdgerecht

Turkse pide gevuld met gehakt

Hartig gevulde broodjes
Hartig

Hartig gevulde broodjes met kip of gehakt

Reacties 9

  1. Nola says:
    2 weken geleden

    Is dit fusion bapao? Er bestaan uiteraard diverse recepten maar kaneel hoort er zeker niet in. Echt een belanda bapao. Bovendien is je vulling te weinig in vergelijking met het deeg, het broodje is te dik.

    Beantwoorden
  2. René says:
    3 jaar geleden

    als vegetarische vulling kun je denken aan bieslook met tofu, champignons met spinazie of gekruide rettich

    Beantwoorden
  3. Tonia says:
    3 jaar geleden

    Wat zou je als vegetarische vulling suggereren!

    Beantwoorden
    • betty says:
      3 jaar geleden

      je zou vegetariërs gehakt kunen gebruiken
      het leuke daar van is dat je natuurlijk zelf er kan doen wat je lekker vind
      ik kruid het vooral met ketjap om dat er niet veel smaak aan zit
      een beetje sambal cayennepeper snuf je zout een gesnipert uitje
      2 teentjes knoflook en je vegagehakt is op smaak
      dan kun je voor de variatie natuurlijk een beetje saté saus door doen
      of chilisaus
      mischien als je van groentes houd zou je er een beetje prij bij kunnen doen ik zou dan wat kerrie saus maken
      ook zou je een wortelje of wat je maar lekker vind er in kunnen doen dat vind ik het leuke aan zelf make je kunt altijd proberen
      natuurlijk kun je ook vegetariërsse kip er door doen maar zal vooral wel veel kruiden gebruike om dat het anders niet veel smaak aan zit

      Beantwoorden
      • Tonia says:
        3 jaar geleden

        Dank!!

        Beantwoorden
  4. faatje says:
    4 jaar geleden

    hoi klinkt supper. hoelang moet het in stoommandje als het uit de vriezer komt. groetem

    Beantwoorden
    • Samantha Roelofs says:
      4 jaar geleden

      Voor een bevroren bapao zou ik 20 minuten aanhouden, is hij al ontdooid dan zal 13 minuten voldoende zijn.

      Beantwoorden
  5. Hanna says:
    6 jaar geleden

    Klinkt goed maar moet er niet een beetje zout bij het deeg?

    Beantwoorden
    • Samantha Roelofs says:
      6 jaar geleden

      Beste Hanna, bedankt voor je reactie. In principe zou je een snuf zout kunnen toevoegen aan het deeg. Ikzelf vind dat, juist bij een bapao, het broodje niet zoveel smaak hoeft te hebben of liever gezegd wat neutraler mag zijn van smaak. De smaak bij een bapao zit hem (naar mijn mening) echt in de vulling, die mag dan ook best hoog op smaak zijn. Dit is dan ook mijn overweging geweest om zout weg te laten in het deeg.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

Fish & Chips
Visgerechten

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Echte fish & chips van kabeljauw in een verrukkelijk krokant beslag. Fish & Chips is razend populair. Zelf maken is...

Lees verder
tutti frutti compote

Tutti Frutti Compote ( 2 varianten )

risotto met kabeljauw en schorseneren

Risotto met kabeljauw en schorseneren

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen