• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, april 15, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Brood

Focaccia; zelf bakken zoveel lekkerder

door Connie Derks
in Brood
0
0
Zelf focaccia bakken

Focaccia; zelf bakken zoveel lekkerder – Niks zo lekker als vers nog warm brood uit eigen oven. Steeds weer mooi om te zien hoe je van wat bloem en water de meest lekkere broden kunt maken.

Focaccia wat is het?

Focaccia is een Italiaans platbrood wat oorspronkelijk op stenen werd gebakken. Dit brood is verrijkt met olijfolie en kruiden wat het een specifieke smaak geeft. De olie kun je op vele manieren kruiden, in deze receptuur gebruiken we de Italiaanse gehaktkruiden van Euroma. Laat die kruiden eerst een uurtje in de olie staan zodat de olie ook een heerlijke mediterrane smaak krijgt.

Zelf brood maken

Zelf focaccia maken is makkelijker dan je denkt. Volg het recept en het kan bijna niet misgaan.

Het fijne van focaccia bakken is dat het in een vorm gebakken wordt en het brood altijd een goede vorm heeft.

Neem wel de tijd om het deeg van de focaccia goed te laten rijzen dit komt de smaak zeer ten goede.

Focaccia

Porties: 1 focaccia
Bereidingstijd: 150 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram bloem
  • 25 gram verse gist
  • 15 gram olijfolie
  • 250-300 gram water
  • 10 gram zout
  • 50 gram olijfolie
  • 5 gram Italiaanse kruiden voor gehakt
  • grof zeezout

Bereidingswijze van dit recept

Focaccia zelf maken doe je zo:

Roer de kruiden door 50 gram olijfolie en zet opzij. Doe de bloem in een ruime kom. Neem 25 gram verse gist of 7 gram gedroogde gist en los dit op in lauwwarm water van max 37 graden. Voeg dit toe aan de bloem en meng kort door. Voeg er nu de 15 gram olijfolie en het zout aan toe en kneed ongeveer 10 minuten met de deeghaken van een mixer of met je handen tot een soepel deeg. Voeg er eventueel nog wat water aan toe als het deeg te stevig is. Hoeveel water je nodig hebt is afhankelijk van de kwaliteit van je bloem.

Wanneer je deeg mooi elastisch is haal je het uit de kom. Smeer de kom nu dun in met een klein beetje olijfolie en leg je deeg in de kom. Draai het deeg zodat het bedekt is met een dun laagje olijfolie. Dek de kom af met huishoudfolie en zet ongeveer een uur opzij om te rijzen. Verdeel 1/3 deel van je kruidenolie over een bakvorm van ongeveer 20 x 30 cm of 28 cm doorsnede rond. Stort je deeg uit de kom in de bakvorm en duw met je vingers het deeg gelijkmatig tot aan de rand. De meeste lucht zal uit het deeg verdwijnen maar dat is niet erg, het is de bedoeling dat er kleine holletjes ontstaan.

Verdeel nu de rest van de olie over het deeg en zorg dat de olie in de holtes kan lopen. Zet het deeg afgedekt met huishoudfolie nog een uur op een warme plek om te laten rijzen. Het deeg moet ongeveer verdubbeld zijn. Verwarm de oven voor op 180 graden. Strooi een klein beetje grof zeezout over de focaccia en zet de bakvorm voorzichtig in de hete oven. Bak de focaccia 20 à 30 minuten tot de focaccia gaar is. Laat een klein beetje afkoelen voordat je de focaccia uit de vorm haalt. Lekker bij de maaltijd, borrel of als sandwich.

Tafel lekker !!

DeelPin12Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje
Vleesgerechten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje

Oosterse komkommersalade
Bijgerecht

Oosterse komkommersalade; Lekker bij bami of nasi

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

Quiche met paprika en feta
Quiche

Snelle quiche met paprika en feta; Zonder vuile pannen!

Broodje hamburger met gegrilde groente, avocado en mozzarella
Vleesgerechten

Broodje hamburger met gegrilde groente en mozzarella

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Raapstelen
Specials

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er...

Lees verder
frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Nieuwe recepten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje
Vleesgerechten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje

Wil je echt genieten van je shoarma van lamsvlees met pitabroodje ? Maak dan de pitabroodjes en de knoflooksaus ook...

Lees verder
Oosterse komkommersalade

Oosterse komkommersalade; Lekker bij bami of nasi

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...

Lees verder
eieren in beslag

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Jona op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen