• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, januari 16, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Brood

Knoflookbroodjes; lekker bij pasta of barbecue

door Samantha
in Brood, Hartig
knoflookbroodjes
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Knoflookbroodjes; lekker bij pasta of barbecue – Deze broodjes zijn een grote favoriet bij mij en mijn gezin, voor mij vooral omdat ze relatief snel en makkelijk te maken zijn voor de rest van mijn gezin, omdat ze gewoon zo lekker zijn. Met veel knoflook, Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas.

Klaar in een uur

Door een paar kleine trucjes te gebruiken versnel ik het proces van het brood maken een klein beetje, zo heb je binnen een uur heerlijke knoflookbroodjes op tafel staan. Het is af en toe echt gewoon uitproberen geweest want ondanks dat ik het graag snel wil mag er natuurlijk niet ingeleverd worden op luchtigheid van de broodjes.

Trucs om de knoflookbroodjes sneller te laten rijzen

Mijn eerste trucje is gekookte melk met daarin alvast een klein deel van de bloem, de bloem zorgt dat het gist alvast “houvast” heeft en samen met de warmte van de melk zorgt dit ervoor dat de gist sneller geactiveerd wordt.

Tweede trucje is het gebruik van mijn keukenmachine. Deze kan in kortere tijd het deeg soepel kneden als dat ik dat met mijn handen kan.

Mijn laatste trucje is het brood laten rijzen in de oven die ik heb voorverwarmd op 80 graden, door de warme omgeving rijzen de broodjes sneller.

Met behulp van deze kleine trucjes heb je in no-time een heerlijk broodje voor bij de pasta of barbecue.

knoflookbroodjes
knoflookbroodjes
knoflookbroodjes

Knoflookbroodjes

Porties: 10 stuks
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 5 tenen knoflook (fijn gesneden of geraspt)
  • 625 gram bloem
  • 290 ml melk
  • 135 ml koud water
  • 125 gram + 210 gram ongezouten boter
  • 50 gram suiker
  • 10 gram droge gist
  • 3 tl zeezout
  • 1 tl Italiaanse kruiden (fijn gesneden)
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de knoflookbroodjes:

Doe de melk in een pan en breng aan de kook. Giet de melk vervolgens in de kom van de mixer. Doe hierbij 125 gram boter en laat het smelten in de hete melk. Voeg nu de suiker, 125 gram bloem en het water toe. Mix nu net zolang tot de melk net boven kamertemperatuur is en voeg dan de gist toe. Laat het nu 5 minuten rusten, je zult zien dat de gist lekker gaat schuimen.

Zet nu de kneedhaak op de mixer en laat de machine op laag draaien. Voeg 2 tl zout en de overige bloem toe. Zet de machine nu hoger en draai in 5 minuten een mooi soepel deeg.

Zet nu de oven alvast aan en verwarm hem tot 80 graden. Zet een bakplaat, bekleed met bakpapier klaar.

Bestrooi je werkblad lichtjes met bloem en stort het deeg op je werkblad en verdeel het in 10 gelijke stukken.

Rek ieder stuk deeg uit tot een streng van 15 cm, draai er een mooie knoop van en leg ze met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Besprenkel ze met wat water en plaats voor 20 minuten in de oven.

Neem ze na 20 minuten uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven naar 180 graden. Zet na 5 minuten de broodjes terug in de oven en bak ze in 20 minuten mooi bruin.

Smelt ondertussen in een pan de overige boter, zodra deze gesmolten is voeg je 1 tl zout, de knoflook en de kruiden toe.

Zodra de knoflookbroodjes klaar zijn dompel je ze één voor één onder of wentel je ze door de boter en legt ze terug op de bakplaat. Strooi er vervolgens de Parmezaanse kaas over.

Tafel lekker !!

Tags: Barbecue bijgerechtenGroente - Uien - Knoflook

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gamba's gesmoord in knoflook
Hapjes

Gamba’s gesmoord in knoflook

warm knoflookbrood met brie en gebakken champignons
Ontbijt en lunch

Warm knoflookbrood met Brie en gebakken champignons

Zeewier boter
Recepten

Zeewier boter; De zilte variant op kruidenboter

Aardappelsalade voor de BBQ of op de camping recept
Salade

Aardappelsalade voor de BBQ of op de camping

Pittige aardappelsalade
Bijgerecht

Pittige aardappelsalade

Reacties 2

  1. Els Meeuwsen says:
    4 jaar geleden

    Welke bloem kan ik gebruiken?

    Beantwoorden
    • Samantha Roelofs says:
      4 jaar geleden

      Voor deze broodjes gebruik ik altijd patentbloem. Tarwebloem zou ook wel kunnen maar de broodjes zullen dan iets steviger worden.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

wintersoepen
Specials

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

Lees verder
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Nieuwe recepten

Tex-Mex gehaktballen
Vleesgerechten

Tex-Mex gehaktballen

Wil je eens een andere gehaktbal dan de bekende, Hollandse gehaktbal, ga dan eens voor de lekker pittige Tex-Mex gehaktballen.

Lees verder
Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

ovenschotel met prei en varkenshaas

Ovenschotel met prei en varkenshaas

Handige kooktips

hele kip delen
Kookschool

Een hele kip snijden in acht delen

Een hele kip snijden of delen lijkt niet makkelijk en toch is het niet zo moeilijk! Met een stappenplan en...

Lees verder
Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Gesuikerde schil van een citrusvrucht

Gesuikerde schil van een citrusvrucht

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Martin op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje
  • m op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje
  • ineke op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Elise op Risotto met savooiekool en pompoen
  • Maaike op Risotto met savooiekool en pompoen
  • Connie op Spinaziestamppot met een Italiaans tintje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen