• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, april 13, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Brood

Knoflookbroodjes; lekker bij pasta of barbecue

door Samantha
in Brood, Hartig
0
2
knoflookbroodjes

Knoflookbroodjes; lekker bij pasta of barbecue – Deze broodjes zijn een grote favoriet bij mij en mijn gezin, voor mij vooral omdat ze relatief snel en makkelijk te maken zijn voor de rest van mijn gezin, omdat ze gewoon zo lekker zijn. Met veel knoflook, Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas.

Klaar in een uur

Door een paar kleine trucjes te gebruiken versnel ik het proces van het brood maken een klein beetje, zo heb je binnen een uur heerlijke knoflookbroodjes op tafel staan. Het is af en toe echt gewoon uitproberen geweest want ondanks dat ik het graag snel wil mag er natuurlijk niet ingeleverd worden op luchtigheid van de broodjes.

Trucs om de knoflookbroodjes sneller te laten rijzen

Mijn eerste trucje is gekookte melk met daarin alvast een klein deel van de bloem, de bloem zorgt dat het gist alvast “houvast” heeft en samen met de warmte van de melk zorgt dit ervoor dat de gist sneller geactiveerd wordt.

Tweede trucje is het gebruik van mijn keukenmachine. Deze kan in kortere tijd het deeg soepel kneden als dat ik dat met mijn handen kan.

Mijn laatste trucje is het brood laten rijzen in de oven die ik heb voorverwarmd op 80 graden, door de warme omgeving rijzen de broodjes sneller.

Met behulp van deze kleine trucjes heb je in no-time een heerlijk broodje voor bij de pasta of barbecue.

knoflookbroodjes
knoflookbroodjes
knoflookbroodjes

Knoflookbroodjes

Porties: 10 stuks
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 5 tenen knoflook (fijn gesneden of geraspt)
  • 625 gram bloem
  • 290 ml melk
  • 135 ml koud water
  • 125 gram + 210 gram ongezouten boter
  • 50 gram suiker
  • 10 gram droge gist
  • 3 tl zeezout
  • 1 tl Italiaanse kruiden (fijn gesneden)
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de knoflookbroodjes:

Doe de melk in een pan en breng aan de kook. Giet de melk vervolgens in de kom van de mixer. Doe hierbij 125 gram boter en laat het smelten in de hete melk. Voeg nu de suiker, 125 gram bloem en het water toe. Mix nu net zolang tot de melk net boven kamertemperatuur is en voeg dan de gist toe. Laat het nu 5 minuten rusten, je zult zien dat de gist lekker gaat schuimen.

Zet nu de kneedhaak op de mixer en laat de machine op laag draaien. Voeg 2 tl zout en de overige bloem toe. Zet de machine nu hoger en draai in 5 minuten een mooi soepel deeg.

Zet nu de oven alvast aan en verwarm hem tot 80 graden. Zet een bakplaat, bekleed met bakpapier klaar.

Bestrooi je werkblad lichtjes met bloem en stort het deeg op je werkblad en verdeel het in 10 gelijke stukken.

Rek ieder stuk deeg uit tot een streng van 15 cm, draai er een mooie knoop van en leg ze met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Besprenkel ze met wat water en plaats voor 20 minuten in de oven.

Neem ze na 20 minuten uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven naar 180 graden. Zet na 5 minuten de broodjes terug in de oven en bak ze in 20 minuten mooi bruin.

Smelt ondertussen in een pan de overige boter, zodra deze gesmolten is voeg je 1 tl zout, de knoflook en de kruiden toe.

Zodra de knoflookbroodjes klaar zijn dompel je ze één voor één onder of wentel je ze door de boter en legt ze terug op de bakplaat. Strooi er vervolgens de Parmezaanse kaas over.

Tafel lekker !!

Tags: Barbecue bijgerechten
DeelPin27Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zeewier boter
Recepten

Zeewier boter; De zilte variant op kruidenboter

Aardappelsalade voor de BBQ of op de camping recept
Salade

Aardappelsalade voor de BBQ of op de camping

Pittige aardappelsalade
Bijgerecht

Pittige aardappelsalade

Bloemkool en venkel van de Barbecue
Recepten

Bloemkool en venkel van de barbecue

hartig breekbrood
Brood

Hartig breekbrood met o.a. buffelmozzarella. Hmm

Reacties 2

  1. Els Meeuwsen says:
    4 jaar geleden

    Welke bloem kan ik gebruiken?

    Beantwoorden
    • Samantha Roelofs says:
      4 jaar geleden

      Voor deze broodjes gebruik ik altijd patentbloem. Tarwebloem zou ook wel kunnen maar de broodjes zullen dan iets steviger worden.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Kun je ze al ruiken, deze heerlijke, geroosterde Spaans gekruide lamskoteletten? Een echt zomers gerecht voor op de barbecue.

Lees verder
pasta salade met meloen

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Broodje hamburger hawai

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Handige kooktips

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden – Kippenvleugeltjes zijn een heerlijke snack. Bij de borrel, gewoon tussendoor, of als onderdeel van...

Lees verder
schuimomelet

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Willianne op Avocado bewaren, inclusief handige aanschaftips
  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen