• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, juli 6, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Brood

Knoflookbroodjes; lekker bij pasta of barbecue

door Samantha
in Brood, Hartig
0
2
knoflookbroodjes

Knoflookbroodjes; lekker bij pasta of barbecue – Deze broodjes zijn een grote favoriet bij mij en mijn gezin, voor mij vooral omdat ze relatief snel en makkelijk te maken zijn voor de rest van mijn gezin, omdat ze gewoon zo lekker zijn. Met veel knoflook, Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas.

Klaar in een uur

Door een paar kleine trucjes te gebruiken versnel ik het proces van het brood maken een klein beetje, zo heb je binnen een uur heerlijke knoflookbroodjes op tafel staan. Het is af en toe echt gewoon uitproberen geweest want ondanks dat ik het graag snel wil mag er natuurlijk niet ingeleverd worden op luchtigheid van de broodjes.

Trucs om de knoflookbroodjes sneller te laten rijzen

Mijn eerste trucje is gekookte melk met daarin alvast een klein deel van de bloem, de bloem zorgt dat het gist alvast ā€œhouvastā€ heeft en samen met de warmte van de melk zorgt dit ervoor dat de gist sneller geactiveerd wordt.

Tweede trucje is het gebruik van mijn keukenmachine. Deze kan in kortere tijd het deeg soepel kneden als dat ik dat met mijn handen kan.

Mijn laatste trucje is het brood laten rijzen in de oven die ik heb voorverwarmd op 80 graden, door de warme omgeving rijzen de broodjes sneller.

Met behulp van deze kleine trucjes heb je in no-time een heerlijk broodje voor bij de pasta of barbecue.

knoflookbroodjes
knoflookbroodjes
knoflookbroodjes

Knoflookbroodjes

Porties: 10 stuks
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediƫnten voor dit recept

  • 5 tenen knoflook (fijn gesneden of geraspt)
  • 625 gram bloem
  • 290 ml melk
  • 135 ml koud water
  • 125 gram + 210 gram ongezouten boter
  • 50 gram suiker
  • 10 gram droge gist
  • 3 tl zeezout
  • 1 tl Italiaanse kruiden (fijn gesneden)
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de knoflookbroodjes:

Doe de melk in een pan en breng aan de kook. Giet de melk vervolgens in de kom van de mixer. Doe hierbij 125 gram boter en laat het smelten in de hete melk. Voeg nu de suiker, 125 gram bloem en het water toe. Mix nu net zolang tot de melk net boven kamertemperatuur is en voeg dan de gist toe. Laat het nu 5 minuten rusten, je zult zien dat de gist lekker gaat schuimen.

Zet nu de kneedhaak op de mixer en laat de machine op laag draaien. Voeg 2 tl zout en de overige bloem toe. Zet de machine nu hoger en draai in 5 minuten een mooi soepel deeg.

Zet nu de oven alvast aan en verwarm hem tot 80 graden. Zet een bakplaat, bekleed met bakpapier klaar.

Bestrooi je werkblad lichtjes met bloem en stort het deeg op je werkblad en verdeel het in 10 gelijke stukken.

Rek ieder stuk deeg uit tot een streng van 15 cm, draai er een mooie knoop van en leg ze met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Besprenkel ze met wat water en plaats voor 20 minuten in de oven.

Neem ze na 20 minuten uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven naar 180 graden. Zet na 5 minuten de broodjes terug in de oven en bak ze in 20 minuten mooi bruin.

Smelt ondertussen in een pan de overige boter, zodra deze gesmolten is voeg je 1 tl zout, de knoflook en de kruiden toe.

Zodra de knoflookbroodjes klaar zijn dompel je ze ƩƩn voor ƩƩn onder of wentel je ze door de boter en legt ze terug op de bakplaat. Strooi er vervolgens de Parmezaanse kaas over.

Tafel lekker !!

Tags: Groente - Uien - Knoflook
DeelPin31Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

hartig breekbrood
Brood

Hartig breekbrood met o.a. buffelmozzarella. Hmm

Zachte broodjes bakken
Brood

Zachte broodjes bakken

Bananenbrood met chocolade
Brood

Bananenbrood met chocolade – Verwerk ook de overrijpe bananen

kwarkbrood kwarkbolletjes
Brood

Kwarkbrood of kwarkbolletjes zijn altijd lekker!

Kaas uien stokbrood
Hartig

Kaas uien stokbrood uit eigen oven

worstenbroodjes
Hartig

Worstenbroodjes uit eigen oven

Bananenbrood met walnoten en rozijnen
Brood

Bananenbrood met walnoten en rozijnen

Knoflook-kaasbrood
Hartig

Knoflook-kaasbrood

Reacties 2

  1. Els Meeuwsen says:
    5 jaar geleden

    Welke bloem kan ik gebruiken?

    Beantwoorden
    • Samantha Roelofs says:
      5 jaar geleden

      Voor deze broodjes gebruik ik altijd patentbloem. Tarwebloem zou ook wel kunnen maar de broodjes zullen dan iets steviger worden.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Gebakken vis eten? Kibbeling zelf maken is echt leuk en lekker. Van verse vis (kabeljauw) en een heerlijk beslag met je eigen kruidenmelange.

Check het recept of lees de info
zomers taartje kwark rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediĆ«nten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

Ā© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

Ā© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen