• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, juli 6, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Brood

Marokkaanse sinaasappelbroodjes

door Connie Derks
in Brood
0
0
Marokkaanse sinaasappelbroodjes Levine van Doorne

Marokkaanse sinaasappelbroodjes – Uit het boek “Meer brood uit eigen oven” Maakte ik deze heerlijk sinaasappelbroodjes. Ze zijn heerlijk met een likje roomboter en een beetje goede jam. Maar ook zo uit het vuistje zijn ze heerlijk. Het is een luxe beetje brioche-achtig deeg waar vrij veel suiker in zit. In brioche zit boter in dit recept is olie gebruikt. Ze zijn heerlijk zacht van structuur met een lichte smaak van sinaasappel.

sinaasappel - citrus - recept - recepten

Sinaasappel; Dat is meer dan alleen een glaasje versgeperst sap

Gebruik die sinaasappel mensen! Je kunt er echt zoveel mee. In marinades, zelfgemaakte limonade of diverse soorten gebak.

Marokkaanse sinaasappelbroodjes

Deeg voor 12-16 stuks

  • 560 gram tarwebloem
  • 7 gram droge gist
  • 5 gram bakpoeder
  • 9 gram zout
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 100 gram ei op kamertemperatuur
  • 65 gram suiker
  • 85 gram zonnebloemolie
  • 250 gram volle melk 20-25 graden

Om te bestrijken:

  • 1 ei losgeklopt met 1 eetlepel water
  • greinsuiker, grove suiker of rietsuiker

Verder:

  • zonnebloemolie om kom, werkplek en handen mee in te vetten
  • 1-2 bakplaten bekleed met bakpapier
Marokkaanse sinaasappelbroodjes Levine van Doorne

 

Meng bloem, gist, bakpoeder, zout en geraspte sinaasappelschil in een aparte kom.

Mix in een kom met de mixer met ballongarde het ei en de suiker licht en luchtig. Voeg terwijl de mixer draait beetje bij beetje de zonnebloemolie en vervolgens de melk toe. Verwissel de ballonklopper door de kneedhaak. Voeg het bloemmengsel toe en kneed het in 10-15 minuten tot een soepel deeg. Schraap het deeg tussendoor met een deegschraper van de wand en  de bodem van de kom. Het deeg blijft er plakkerig uitzien, geen extra bloem toevoegen! Het deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken.

1e rijs:

vorm een bal van het deeg en leg de deegbal in een met zonnebloemolie ingevette kom. 1 keer draaien zodat de deegbol aan alle kanten met een beetje olie bedekt is. Dek de kom af met ingevet plasticfolie en laat het deeg 60-90 minuten  in volume verdubbelen. Het deeg is goed als je er met een vinger in prikt en het gat zichtbaar blijft.

Vormen

Stort het deeg in een licht met zonnebloemolie ingevette werkplek.

Verdeel het deeg zonder er de lucht uit te drukken met een deegsteker in het gewenste aantal stukjes. Rol de stukjes deeg uit tot strengen van 90 cm lang. Dit lukt niet in een keer. Rol totdat het deeg gaat tegenstribbelen , leg de streng opzij en pak de volgende. Als je de laatste hebt uitgerold, pak je de eerste weer op totdat de strengen de juiste lengte hebben. Vouw iedere streng dubbel en draai de strengen vanaf de bovenkant om elkaar heen. Rol de strengen vervolgens op tot een slakkenhuis . Rol de streng niet te strak op anders ontstaat er een torentjes in plaats van een plat broodje. Leg de broodjes ongeveer  cm uit elkaar op de bakplaat of verdeel ze over 2 bakplaten. Dek de broodjes af met ingevet plastic folie.

2e rijs:

Laat de broodjes op kamertemperatuur in 60-90 minuten in volume bijna verdubbelen. Ze zijn goed als je  er met een natte vinger op drukt, de afdruk even zichtbaar blijft en het deeg langzaam terug veert.

Bakken

Verwarm tijdens de tweede rijs de oven voor op 190 graden boven/onderwarmte of 170 graden hete lucht. Bestrijk de broodjes met het losgeklopte ei en bestrooi ze met de suiker.

Bak de broodjes in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin. Leg de Marokkaanse sinaasappelbroodjes direct na het bakken op een rooster en laat ze afkoelen.

 

Tags: FruitMarokkovalentijn broodjes
DeelPin4Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

hartig breekbrood
Brood

Hartig breekbrood met o.a. buffelmozzarella. Hmm

Zachte broodjes bakken
Brood

Zachte broodjes bakken

Bananenbrood met chocolade
Brood

Bananenbrood met chocolade – Verwerk ook de overrijpe bananen

kwarkbrood kwarkbolletjes
Brood

Kwarkbrood of kwarkbolletjes zijn altijd lekker!

Bananenbrood met walnoten en rozijnen
Brood

Bananenbrood met walnoten en rozijnen

focaccia met olijven en rozemarijn
Brood

Focaccia met olijven en rozemarijn of met tomaatjes

Zelf focaccia bakken
Brood

Focaccia; zelf bakken zoveel lekkerder

knackebrod
Brood

Knäckebröd maak je gewoon zelf! Ontbijten was nog nooit zo lekker

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

beefburgers - recept - barbecue
Vleesgerechten

Beefburgers; Jouw creatie is het lekkerst

Beefburgers van puur rundvlees. Het ideale recept als er mensen blijven eten na een feestje. Grill ze met verse groenten op de barbecue.

Check het recept of lees de info
Mediterrane maaltijdsalade met kip, pasta en zongedroogde tomaten

Mediterrane maaltijdsalade met kip

Souffle van kwark en rode bessen

Soufflé van kwark en rode bessen

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Joop Hermes op Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden
  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen