• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Cake

Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels

door Connie Derks
in Cake
1
8
Appel citroen plaatcake recept

Appel citroen plaatcake – Als we het over gebak met appels hebben, hebben we het al gauw over appeltaart. Nu is er niets mis met een goede appeltaart, maar er zijn zoveel soorten appelgebak dat je daar nooit mee uitgebakken raakt.

Appeltaart wordt in een vorm gebakken, maar je kunt ook op een plaat bakken. Plaatgebak of plaatcake is eigenlijk leuker en lekkerder omdat je er meer fruit op kwijt kunt. Bovendien is de kans dat een plaatcake mislukt klein. Als het dan een enkele keer mislukt dan was het niet gaar genoeg. Dat is dus een puntje waar je altijd goed op moet letten. Want niet gaar gebak is klef, niet lekker en valt uit elkaar. Zonde van je werk dus. Vaak geeft lang bakken op een lage temperatuur het beste resultaat, zeker bij gebak waar veel fruit in is verwerkt omdat dit veel vocht bevat. Een appel citroen plaatcake is dus de manier om met appels eens iets heel anders te serveren bij de koffie.

Vaak geeft lang bakken op een lage temperatuur het beste resultaat

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Door gebruik van verschillende recepten is de ene appelcake weer helemaal anders dan de andere. Welke heeft jouw voorkeur?

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Karnemelk: een zuivelproduct waar je veel meer mee kan dan alleen maar drinken, gebruik het ook eens om mee te koken en te bakken.

Citroen

Citroen; een veelzijdige supervrucht

De citroen is een echte supervrucht; maar wat kun je er dan precies mee en waar let je op als je ze aanschaft ?? Wij vertellen het je allemaal.

Appel citroen plaatcake

Porties: 8-10 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram bloem
  • 160 gram suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • rasp van 1 citroen
  • 2 eieren
  • 250 gram karnemelk
  • sap ½ citroen
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 – 4 appels
  • 100 gram suiker
  • 100 gram amandelschaafsel

Bereidingswijze van dit recept

Een appel citroen plaatcake maak je zo:

Smeer de bakvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en het zout. Breek een ei en houd de eidooier apart in een kommetje, dit is voor het laagje bovenop. Meng in een andere kom een ei en de dooier, karnemelk, zonnebloemolie en het citroensap. Meng er het bloemmengsel doorheen en doe er de helft van de citroenrasp bij. Roer kort het beslag mag nog klontjes bevatten. Door kort te roeren krijg je het lekkerste resultaat. Verdeel het beslag over de bodem. Schil de appels en snij er partjes van, snij de partjes weer in niet te dunne plakjes. Steek de appelplakjes in rijen recht in het beslag zodat het beslag makkelijk omhoog kan komen tijdens het bakken. Snij de appels die er niet meer bij passen en kleine stukjes en strooi deze er over heen. Meng het amandelschaafsel met de rest van de citroenrasp, het eiwit en de 100 gram suiker en verdeel dit over de appels. Bak de appel citroen plaatcake in ongeveer 30-40 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden tot deze mooi goudbruin en gaar is.

Tafel lekker !!

DeelPin451Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Cake Clementine, met mandarijntjes
Cake

Cake Clementine, met mandarijntjes

Appel kaneelcake
Cake

Appel kaneelcake

Tulband met cranberry's
Cake

Tulband met cranberry’s, sinaasappel en witte chocolade

Perencake met walnoten en bitterkoekjes
Cake

Perencake met walnoten en bitterkoekjes

muffin met cranberries en pecannoten
Cake

Muffin met cranberry’s en pecannoten

Tulband met dulche de leche en walnoten
Cake

Tulband met dulche de leche en walnoten

Fruitige roombotercake met peer en gember
Cake

Fruitige roombotercake met peer en gember

Bananencake met kokos en chocolade
Cake

Bananencake met kokos en chocolade

Reacties 8

  1. Ellen says:
    12 maanden geleden

    Wat een leuk recept, Connie. Deze cake wil ik graag op de bakplaat maken, maar voor een grote bakplaat lijkt me dit wat weinig beslag? Hoe groot is jouw bakplaat om toch een mooi resultaat te krijgen? Is het misschien een idee om de afmeting van de bakvorm bij het recept te zetten? Hartstikke bedankt voor het delen van je recept.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      12 maanden geleden

      In dit recept heb ik gebruik gemaakt van een bakplaat van 28 x 34 cm. Wil de een ovenplaat gebruiken van ongeveer 30 x 40 cm gebruik dan 1,5 keer het recept.

      Beantwoorden
  2. Mvd says:
    1 jaar geleden

    Is het in een bakvorm of rechtstreeks op de bakplaat?

    Beantwoorden
    • Connie says:
      1 jaar geleden

      Het kan beide. Hier hebben we gekozen voor een bakplaat maar een bakvorm kan ook zeer goed.

      Beantwoorden
  3. Gabriellevanderheijden says:
    1 jaar geleden

    Jaaa, ze staat in de oven ,
    Ik heb de plakjes wel wat dunner gesneden .
    Hopelijk komt het tot een net zo heerlijk resultaat.
    Morgen ga ik mijn gasten er mee verwennen .

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      1 jaar geleden

      Dat gaat zeker goedkomen. Smakelijk alvast!

      Beantwoorden
  4. Linda says:
    2 jaar geleden

    Klinkt lekker maar wat doe je nu met het eiwit?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      per abuis is het eiwit verwisseld met de dooier. Het eiwit gaat dus samen met de suiker en de nootje op het laatst over de plaatcake.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen