• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, maart 22, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Cake

Appel kaneelcake

Het recept voor een heerlijke cake met stukjes appel en kaneel

door Connie Derks
in Cake
0
0
Appel kaneelcake

Appel kaneelcake – eenvoudig en lekker, daar lust iedereen wel een stukje van.

Begin met een goede basis

De basis voor deze appel kaneelcake is een basis cakebeslag, dit staat garant voor en lekkere cake.  Als je eenmaal een goed basisrecept hebt, kun je veel soorten vullingen gebruiken. Met dit beslag kun je een appelcake maken, maar je kunt net zo goed ander fruit gebruiken zoals bosbessen, peren of noten. Houdt hierbij wel altijd rekening met het vochtgehalte van de vulling. En helaas ja, te veel vulling kan ook.

Gebruik een stevige appel

Voor het maken van een appel kaneelcake gebruik je het beste appels zoals jonagold of elstar. Heb je appels liggen die op moeten? Dan kun je deze ook gebruiken, goudrenetten zijn alleen minder geschikt omdat die te snel tot moes koken.

Voorkom dat de stukjes appel naar onderen zakken

Als je een appel kaneelcake maakt moeten er natuurlijk appels in. Om het naar onderen zakken van de appels te voorkomen kun je ze het beste niet te grof snijden. Eigenlijk is dat logisch, hoe groter de stukken hoe zwaarder. Maar te fijn snijden werkt ook weer niet omdat het beslag dan te nat wordt. Het beste zijn stukjes appel van 1/2 cm tot 1 cm doorsnede. Deze stukjes appel haal je door een mengsel van suiker, kaneel en bloem. De bloem zorgt ervoor dat de appels makkelijker op hun plek blijven in het beslag. Meng de appels op het laatste moment met het bloemmengsel, anders gaan de appels vocht afgeven en alles gaat plakken.

Bak de appel kaneelcake lang en op lage temperatuur

Bak de appel kaneelcake gaar

Dat klinkt logisch toch? Je moet cake namelijk altijd gaar bakken. Maar met een natte vulling zoals die van deze appel kaneelcake moet de cake net iets langer bakken. Een beetje afhankelijk van je oven en bakvorm bak je een basiscake 60 minuten op 165 graden hete lucht. De appel kaneelcake heeft 80 minuten op 160 graden hete lucht gebakken. Iets lager van temperatuur en iets langer. Doe voor je de cake uit de oven haalt altijd eerst de test met de satéprikker, komt deze er droog uit en hangt er geen beslag aan? Dan is de cake gaar. Laat de cake 5 tot 10 minuten rusten voor je deze lost. De reden hiervoor is dat de cake iets krimpt met afkoelen en ook steviger wordt.

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Door gebruik van verschillende recepten is de ene appelcake weer helemaal anders dan de andere. Welke heeft jouw voorkeur?

Appel kaneelcake

Porties: 16 plakjes
Bereidingstijd: 120 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 150 gram boter
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 250 + 25 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel zout
  • 3 theelepels kaneel
  • 3 stevige appels
  • boter en bloem voor de vorm

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je appel kaneel cake:

Zorg dat alle ingrediënten afgewogen en op kamertemperatuur zijn. Beboter de vorm secuur en bestuif met bloem, zet wanneer mogelijk in de koelkast. Schil de appels en snijd deze in blokjes.

Klop de boter, olie en de suiker licht en luchtig. Voeg er het zout aan toe en al kloppend één voor één de eieren. Zorg dat ze steeds helemaal zijn opgenomen. Zeef de 250 gram zelfrijzend bakmeel en spatel deze er luchtig doorheen.

Meng de resterende bloem met de kaneel en eventueel een schepje suiker. Zet de oven op 160 graden. Schud de appels om met het bloemmengsel en schep deze kort door het cakebeslag. Vul de vorm en tik een keer met de gevulde vorm op je werkblad om grote luchtbellen te voorkomen. Strijk glad, maar zorg ervoor dat je de zijkanten niet raakt met de pannenlikker.

Bak de cake in ongeveer 75 minuten bruin en gaar. Laat de cake, als deze gaar is, 5-10 minuten staan. Schud een beetje met de vorm en zorg ervoor dat de zijkanten los zijn. Draai de cake om op een rooster om af te laten koelen. Bestrooi de appel kaneelcake eventueel met poedersuiker en geniet.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin53Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Cake Clementine, met mandarijntjes
Cake

Cake Clementine, met mandarijntjes

Tulband met cranberry's
Cake

Tulband met cranberry’s, sinaasappel en witte chocolade

Perencake met walnoten en bitterkoekjes
Cake

Perencake met walnoten en bitterkoekjes

muffin met cranberries en pecannoten
Cake

Muffin met cranberry’s en pecannoten

Tulband met dulche de leche en walnoten
Cake

Tulband met dulche de leche en walnoten

Fruitige roombotercake met peer en gember
Cake

Fruitige roombotercake met peer en gember

Bananencake met kokos en chocolade
Cake

Bananencake met kokos en chocolade

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
Cake

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

ananas
Specials

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

Heerlijk fris zo uit het vuistje, maar ook erg lekker in zowel hartige als zoete gerechten, verse ananas is een topper in de keuken.

Check het recept of lees de info
salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Rode kool met appel

Rode kool met appel; een fantastische combi

Recept in de picture

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Toe aan een dagje zonder vlees of een makkelijke maaltijd? Dan is deze gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten een perfecte keuze.

Check het recept of lees de info
Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Gerard van der Leeuw op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Redactie op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • lea devriese op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen