Bananencake met kokos en chocolade – Bananen zijn een bijzonder favoriete fruitsoort. Dus wie houdt er nu niet van bananen? En wie houdt er niet van cake? Wat doe je dan als je heel makkelijk veel mensen blij wilt maken? Dan ga je een bananencake maken. Er zit in dit recept ook nog chocolade verwerkt, dus reken maar dat die bananencake een succes gaat worden! Zo’n succes dat iedereen je om het recept gaat vragen om die makkelijke cake zelf te maken.
Kies heel rijpe bananen voor dit recept
Voor het maken van een bananencake heb je bananen nodig. Ren nu niet meteen naar de winkel om een tros prachtige gele bananen, die zelfs nog een beetje groen zien, te gaan kopen. Die bananen moet je namelijk niet hebben voor bakken van een heerlijke cake. Het lekkerst voor dit recept zijn goed rijpe bananen. Je weet wel, die bananen die uiteindelijk altijd op de fruitschaal blijven liggen. Omdat de schil verkleurd is en iedereen dat er niet zo smakelijk uit vindt zien. Terwijl dat fruit juist het lekkerst zijn. Die bananen moet je dus hebben voor een bananencake. Klinkt gek, maar die schil gooi je toch weg. Rijpe bananen zijn makkelijk te prakken en de smaak is heerlijk zoet. En omdat ze zo zoet zijn, wordt er in dit recept ook iets minder suiker gebruikt.
Een gouden combinatie in een bananencake
Banaan, kokos en chocolade, die vormen een gouden combinatie, waarvan de smaken elkaar mooi aanvullen. Want je las het al, het zijn allemaal smaken waar mensen gek op zijn. Die ingrediënten samen zijn dus geweldig om in een recept voor een cake te verwerken. De cake is overgoten met chocolade ganache, maar ook zonder de chocoladesaus is de cake overheerlijk. Dus wil je de bananencake op een makkelijke manier een beetje lijnvriendelijker maken, laat de saus dan gewoon weg.
Bakken met banaan
Of het nu muffins, cake, een tarte tatin of een luxe taart is, bakken met banaan is leuk en lekker voor iedereen.
Bananencake met kokos en chocolade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram boter
- 500 gram banaan
- 150 gram suiker
- 3 eieren
- 275 gram bloem
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels bakpoeder
- ½ theelepel dubbel koolzure soda*
- 125 gram geraspte kokos
- 200 gram chocolade
- 75 gram slagroom
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de bananencake:
Smelt de boter en laat de gesmolten boter een beetje afkoelen.
Verdeel de chocolade in stukjes en zet 100 gram apart.
Vet een cakeblik of tulbandvorm in met boter en bestrooi die met een beetje geraspte kokos.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Prak de bananen fijn en klop de eieren los met wat zout.
Zeef de bloem met de bakpoeder en baksoda, roer er de suiker en het kokos doorheen. Doe het banaan/eimengsel samen met de boter bij de bloem en roer dit goed door. Roer er als laatste 100 gram in stukjes gesneden chocolade doorheen en verdeel het beslag over de vorm.
Zet de cake in de oven en draai de temperatuur op 165 graden. Bak de cake ongeveer een uur totdat de cake gaar is. Dit kun je testen door er een houten satéprikker in te steken; als die er schoon uitkomt, is de cake gaar.
Los de cake op een rekje en laat hem afkoelen.
Verwarm de slagroom tot bijna aan het kookpunt, haal het pannetje van de warmtebron af en strooi er de in stukjes gesneden chocolade doorheen. Laat dit een beetje afkoelen totdat de saus dik vloeibaar is.
Schenk de chocolade saus over de cake en versier eventueel met geroosterde, geschaafde kokos.
Tafel lekker !!
ik heb m van het weekend gebakken.
iedereen die geproefd heeft is er erg enthousiast over
Wat leuk om te horen! Het is altijd fijn als je baksels lekker gevonden worden.
Vorm van 26