Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bananencake met kokos en chocolade

Bananen, kokos en chocolade zijn een gouden smaakcombinatie. Gebruik gerust overrijpe bananen te gebruiken voor deze heerlijke bananencake.

2 1.834

Bananencake met kokos en chocolade – Banaan, kokos en chocolade, een gouden combinatie waarvan de smaken elkaar mooi aanvullen. Het lekkerst hiervoor zijn goed rijpe bananen. Die zijn makkelijk te prakken en de smaak is heerlijk zoet. En omdat ze zo zoet zijn wordt er in dit recept ook iets minder suiker gebruikt. Deze cake is overgoten met chocolade ganache maar ook zonder deze chocoladesaus is de cake overheerlijk.


Bananencake met kokos en chocolade

Voor één cake:

  • 200 gram boter
  • 500 gram banaan
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • 275 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel dubbel koolzure soda*
  • 125 gram geraspte kokos
  • 200 gram chocolade
  • 75 gram slagroom

Smelt de boter en laat deze enigszins afkoelen. Verdeel de chocolade in stukjes en zet 100 gram apart. Vet een cakeblik of tulbandvorm in met boter en bestrooi deze met wat geraspte kokos. Verwarm de oven voor op 150 graden.

Prak de bananen fijn en klop de eieren los met wat zout. Zeef de bloem met de bakpoeder en baksoda, roer er de suiker en de kokos doorheen. Doe het banaan/eimengsel samen met de boter bij de bloem en roer dit goed door. Roer er als laatste 100 gram in stukjes gesneden chocolade doorheen en verdeel het beslag over de vorm.

Zet de cake in de oven en draai de temperatuur op 165 graden. Bak de cake ongeveer een uur tot dat hij gaar is. Dit kun je testen door er een houten satéprikker in te steken; als deze er schoon uitkomt is de cake gaar. Los de cake op een rekje en laat hem afkoelen.

Verwarm de slagroom tot bijna aan het kookpunt, haal het pannetje van de warmtebron af en strooi er de in stukjes gesneden chocolade doorheen. Laat dit een beetje afkoelen totdat de saus dik vloeibaar is. Schenk de chocolade saus over de cake en versier eventueel met geroosterde, geschaafde kokos.

Dubbel koolzure soda, of dubbel koolzuurhoudende soda is hetzelfde als baksoda of natriumbicarbonaat. Het gaat een reactie aan met zuur uit het beslag, waarna er koolstofbelletjes ontstaan die het gebak luchtig maken. De natrium blijft achter in het beslag, waardoor er minder zout hoeft te worden toegevoegd. Baking soda is te koop bij de apotheek, biologische winkel, toko en zelfs sommige supermarkten.

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. astrid zegt

    ik heb m van het weekend gebakken.
    iedereen die geproefd heeft is er erg enthousiast over

    1. Connie zegt

      Wat leuk om te horen! Het is altijd fijn als je baksels lekker gevonden worden.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer