• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, februari 25, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Cake

Bosbes nectarine cake; Voor een fruitige zomer

door Connie Derks
in Cake
0
0
Bosbes nectarine cake

Bosbes nectarine cake

Bosbes nectarine cake – Geniet jij ook zo van die overvloed aan vers zomerfruit? De kleuren en smaken zijn geweldig. Soms heb je dan, dat je er wel erg hebberig van wordt… En dan heb je voor het mooi te veel fruit ingeslagen; ligt er toch het een ander iets te rijp te worden op de fruitschaal of te rimpelen in de koelkast. Fruit met een gerimpeld velletje of met lelijke plekjes erop is natuurlijk minder aantrekkelijk om zo uit de hand te eten,  maar gooi het niet weg! Je kunt het vaak nog mooi in een taart of cake verwerken.

In het recept voor deze cake heb ik nectarines en bosbessen verwerkt. De bosbessen vol van smaak en zoet, de nectarine iets zuurder, met sinaasappel en amandelen een perfecte combinatie, zeker met dat zoetzure romige laagje erbovenop. Wil de de cake meenemen voor een picknick laat het romige laagje dan achterwege. Ook zonder deze topping heb je iets heerlijks.

Als je de schillen van citrusfruit gebruikt in recepten,  koop dan biologisch citrusfruit. Kan je hier niet aankomen, los dan een ½ eetlepel baking soda op in een liter water en laat de vrucht hier een kwartiertje in staan. Was ze en spoel ze dan af zodat de waslaag verdwenen is.

Bosbes nectarine cake

Porties: 10
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 eieren
  • 225 suiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • rasp van 1 sinaasappel (een beetje apart houden voor decoratie)
  • 50 gram boter
  • 75 gram karnemelk
  • 25 gram citroensap
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • zout
  • boter/paneermeel voor vorm
  • 3 nectarines
  • 150 gram bosbessen
  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram mascarpone
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • beetje sinaasappelrasp

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bosbes nectarine cake:

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een vorm van ongeveer 26 cm doorsnede in met boter en bestrooi deze met paneermeel.

Snijd de nectarines in kwarten en dan nogmaals in vieren. Smelt de boter en zet apart. Klop nu de eieren met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig. Schep het citroensap, rasp en de karnemelk samen met de boter voorzichtig met een spatel door het eimengsel.

Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel door het eimengsel. Schep het amandelmeel om met de stukjes nectarine en de bosbessen en schep het fruit voorzichtig door het cakebeseslag. Alleen kort omscheppen, niet uitgebreid roeren!

Doe alles in de vorm en bak ongeveer 30 minuten tot de cake gaar is. Haal de cake uit de vorm en laat op een tooster afkoelen.

Klop de mascarpone en het sinaasappelsap los en voeg er dan de poedersuiker aan toe. Klop goed door zodat er geen klontjes in zitten. Verdeel dit over de afgekoelde cake en garneer met de sinaasappelrasp, De topping is licht vloeibaar, maar stijft op in de koelkast.

Tafel lekker!!

Tags: Fruit - BessenFruit - Blauwe bessen
DeelPin7Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

blauwe bessen pannenkoekjes
Nagerecht

Blauwe bessen pannenkoekjes

zomerfruit
Specials

Fruitsalade; De lekkerste inspiratie in de zomer

Souffle van kwark en rode bessen
Nagerecht

Soufflé van kwark en rode bessen

zomers taartje kwark rode bessen
Taart

Zomers taartje met kwark en rode bessen

IJskoffie
Specials

IJskoffie; twee heerlijke, verrassende varianten

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

witte kool met dragonsaus
Visgerechten

Witte kool met dragonsaus, geplette krieltjes en gebakken zalm

Witte kool met dragonsaus is een echt winters, verwarmend gerecht. Ontdek deze bijzondere, maar krachtige en smaakvolle combinatie.

Lees verder
Chocolademousse met gepocheerde peren

Chocolademousse met gepocheerde peren ( in perenlikeur )

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Handige kooktips

Hangop zelf maken recept
Kookschool

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Verse hangop is een feest als ontbijt, als tussendoortje of als dessert. De fluweelachtige structuur is geliefd en je kunt...

Lees verder
Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Knolselderij snijden doe je zo

Knolselderij snijden; zo doe je dat

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • linda op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen